VVD ontstemd over nieuw incassobeleid Gemeente Westerkwartier

VVD ontstemd over nieuw incassobeleid Gemeente Westerkwartier

WESTERKWARTIER – De VVD is verrast door het – schijnbaar – aangepaste incassobeleid van de nieuwe Gemeente Westerkwartier. Fractievoorzitter Tanja Haseloop: “Onze inwoners waren altijd gewend hun Afvalstoffenheffing in 10 x te kunnen betalen. Die worden nu overvallen door een nieuw incassobeleid. De gemeentelijke belastingen kunnen nu nog maar in 5 of 3 termijnen betaald worden. Onacceptabel!”

“Wij willen weten of de Afvalstoffenheffing inderdaad alleen maar in een paar termijnen betaald kan worden. En in hoeveel termijnen dan. Tevens of deze regeling ook op de andere gemeentelijke belastingen van toepassing is. Dit betekent soms een onmogelijke opgave voor grote groepen inwoners van onze Gemeente. Ik snap niet waar dit nieuwe incassobeleid voor nodig is. In ieder geval vindt de VVD het onwenselijk.”

Om hier meer over te weten te komen, heeft de Fractievoorzitter zelf geprobeerd telefonisch met de Gemeente contact op te nemen. Dat was geen onverdeeld succes. Tanja Haseloop: “Allereerst moest ik lang wachten. Daarna bleek ik vanwege de drukte niet doorverbonden te kunnen worden. Dit doet ons vermoeden dat er veel mensen zijn die hier vragen over hebben.”

De VVD heeft inmiddels schriftelijke vragen gesteld aan het college. Tanja Haseloop: “In de nieuwe Gemeente zou de dienstverlening naar onze inwoners heel belangrijk zijn en het nieuwe College heeft aangegeven grote aandacht te hebben voor de minima. Wij zijn benieuwd of het College vindt dat deze wijziging een uitwerking van die gedachte is. We wachten de antwoorden op onze vragen eerst maar eens af.”

Het bericht VVD ontstemd over nieuw incassobeleid Gemeente Westerkwartier verscheen eerst op InfoLeek.