Concert in de kerk van Tolbert door vader en dochter van Eck

Concert in de kerk van Tolbert door vader en dochter van Eck

TOLBERT – Op zondag 10 februari 2019 om 15.00 uur wordt er in de serie ‘Muziek in d’olle buurt’ in de dorpskerk van Tolbert een concert gegeven door de bekende organist Ton van Eck (Voorburg/Haarlem). Hij doet dat tezamen met zijn dochter Anne van Eck (viool).

Uitgevoerd worden solowerken voor orgel en viool, maar ook stukken voor beide instrumenten samen. Tijdens het concert worden zowel het grote Van Oeckelenorgel als het kleine Hess-kabinetorgel bespeeld.

Er is een mooi, afwisselend en luchtig programma samengesteld met werken van onder meer Arcangelo Corelli (sonate voor viool en basso continuo), Georg Philipp Telemann (fantasie voor viool solo), Jacob Wilhelm Lustig (op het Hess-orgel), José Lidon (op het Van Oeckelen-orgel), Josef Gabriel Rheinberger (drie delen uit 6 Stücke opus 150: Thema mit Veränderungen, Abendlied, Gigue) en August Wenck (variaties over ‘Ach, du lieber Augustin’, in Groningen vooral bekend als de melodie van ‘Peerd van Ome Loeks is dood’).

De entree bedraagt € 7,50 (inclusief programma en kopje koffie of thee).

Het bericht Concert in de kerk van Tolbert door vader en dochter van Eck verscheen eerst op InfoLeek.