Succesvol eerste basischoolkampioenschap schaken in het Westerkwartier

Succesvol eerste basischoolkampioenschap schaken in het Westerkwartier

LEEK – De schaakclub Leek en omstreken organiseerde op zaterdag 2 februari 2019 het eerste basisschoolschaakkampioenschap van de nieuwe gemeente Westerkwartier.

Er deden 14 teams mee van 10 basisscholen, en het vond plaats in De Balkhoeve, de clublocatie van de schaakclub Leek. De kinderen kregen zo de gelegenheid – in teams van vier of vijf spelers – te schaken tegen andere leerlingen dan hun eigen schoolgenoten. Het schaakplezier stond voorop, maar er waren ook prijzen te winnen, en het schaaktoernooi was tevens een voorronde voor de halve finale van het Groninger Schoolschaakkampioenschap.

Na de poulewedstrijden werden er kruisfinales, en uiteindelijk de finale en de kleine finale gespeeld. CBS Rehoboth uit Oldekerk wist in de finale SLS De Stapsteen uit Leek met 3 – 1 te verslaan, en mag zich officieel de eerste Schoolschaakkampioen van het Westerkwartier noemen. Als derde eindigde De Wegwijzer uit De Wilp, en vierde werd Rehoboth 2. Het winnende team kreeg de gloednieuwe wisselbeker mee naar school, en voor alle schakers van de eerste vier teams waren er medailles.

Alle deelnemers aan het toernooi ontvingen een felgekleurde pion als sleutelhanger, die hen namens de NOSBO werd aangeboden.
Het bericht Succesvol eerste basischoolkampioenschap schaken in het Westerkwartier verscheen eerst op InfoLeek.