Diverse werkzaamheden aan Auwemalaan en Lindensteinlaan

Diverse werkzaamheden aan Auwemalaan en Lindensteinlaan

WESTERKWARTIER – Van 18 februari tot en met 12 april 2019 worden er diverse werkzaamheden aan de Auwemalaan en Lindensteinlaan uitgevoerd. Het laatste gedeelte van de Auwemalaan van De Boskamp tot aan de aansluiting rotonde Lindensteinlaan wordt afgesloten.

De werkzaamheden vallen onder het project Hoogwaardig Openbaar Vervoer Leek (HOV), waarmee we voor betere busverbindingen en een grotere verkeersveiligheid zorgen.

Maandag 18 februari tot en met vrijdag 12 april 2019 Auwemalaan gedeeltelijk gestremd
De Auwemalaan wordt in deze periode van De Boskamp tot aan de rotonde Lindensteinlaan gestremd. De inrit naar De Boskamp blijft tijdens de werkzaamheden beschikbaar. De aansluiting van de Boskamp richting Tolbert blijft open voor het verkeer. Wel zal in deze periode enige overlast ontstaan vanwege de werkzaamheden op en rondom deze aansluiting.

Busvervoer
Buslijnen in deze periode: Buslijn 3 naar Tolbert vanuit Groningen rijdt naar Oostindie en doet de haltes Auwemalaan en Lindensteinlaan niet aan. Buslijn 3 naar Oostindie rijdt de normale route tot en met de eindhalte bij Oostindie. De haltes Auwemalaan (Tolbert) en Beelen (Tolbert) zullen de gehele periode niet in gebruik zijn. Buslijn 85 volgt ook de normale route. Buslijnen 38, 550 en 589 rijden een andere route via de Oldebertweg en Euroweg.

Woensdag 10 en donderdag 11 april 2019 inrit De Boskamp afgesloten
Op woensdag 10 en donderdag 11 april wordt de Boskamp 2 dagen afgesloten voor al het verkeer ter hoogte van de Auwemalaan. Dit is noodzakelijk voor het aanbrengen van het asfalt en het straatwerk in de aansluiting op de Auwemalaan.

Donderdag 11 april 2019 is de Lindensteinlaan afgesloten
De Lindensteinlaan wordt 1 dag afgesloten in verband met het aanbrengen van de laatste laag asfalt. Alle bewoners van de Lindensteinlaan kunnen gewoon met de auto hun huis bereiken.

Buslijnen op deze dag: Buslijn 3 naar Tolbert vanuit Groningen rijdt via de Oldebertweg en doet de haltes aan de Auwemalaan en de Lindensteinlaan niet aan. Buslijn 3 naar Oostindie rijdt door de Euroweg naar de eindhalte Oostindie, de haltes aan de Lindensteinlaan en Auwemalaan zullen deze dag vervallen. Buslijn 85 rijdt ook via de Euroweg. Buslijnen 38,550 en 589 rijden een andere route via de Oldebertweg en Euroweg.

Veiligheid
De gemeente Westerkwartier, provincie Groningen en aannemer Heijmans vinden de veiligheid voor de weggebruiker en wegwerkers van groot belang. “Wij hopen op uw begrip en op uw medewerking, zodat wij de werkzaamheden veilig kunnen uitvoeren”.

App met informatie werkzaamheden Auwemalaan
Wilt u tijdens de werkzaamheden aan de Auwemalaan op de hoogte blijven? Speciaal hiervoor is een app te downloaden met informatie over de werkzaamheden. Deze app kunt u downloaden in de iOS en Android app-store door te zoeken op “HOV Leek”. Daarnaast kunt u terecht op www.westerkwartier.nl/hov. Op deze website kunt u zich ook aanmelden voor de nieuwsbrief over dit project.

Vragen en klachten
Voor vragen en eventuele klachten over de uitvoering van de werkzaamheden kunt u bellen met de projectleider van Heijmans, de heer Johan Poelsma, op telefoonnummer 06 – 5389 0750. Voor algemene vragen kunt u een e-mail sturen naar hov@westerkwartier.nl.

Het bericht Diverse werkzaamheden aan Auwemalaan en Lindensteinlaan verscheen eerst op InfoLeek.