Linoek van Dongen wint regionale voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd

Linoek van Dongen wint regionale voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd

LEEK – Linoek van cbs Van Panhuys uit Leek is de regionale winnaar Leek/Marum geworden van De Nationale Voorleeswedstrijd. Zij maakt nu kans op een plek in de provinciale finale van De Nationale Voorleeswedstrijd, maar moet eerst nog in de halve finale strijden op 13 maart in Zuidhorn.

“De jury vond haar stemgebruik heel erg goed en het enthousiasme spatte er vanaf “, aldus juryvoorzitter en schrijfster Christien Boomsma. De ander juryleden van deze voorronde waren Cynthia van Putten, gemeenteraadslid van VZ Westerkwartieren en Henriette Bolt, leesconsulent bij bibliotheken Westerkwartier. De presentatie was in handen van leesconsulent Giny Everts.

Provinciale finale
Biblionet Groningen organiseert deze maand de regionale voorrondes van De Nationale Voorleeswedstrijd. In totaal strijden 152 schoolkampioenen tijdens de regionale voorronden om een plek in één van de twee halve finales. Daarvan stromen acht voorleeskanjers door naar de provinciale finale op 19 april in VanBeresteyn in Veendam. Uiteindelijk lezen twaalf provinciale voorleeskampioenen tijdens de landelijke finale op 22 mei in de schouwburg in Amstelveen voor uit hun favoriete boek. Zij strijden dan om de titel De Nationale Voorleeskampioen 2019.

Nationale Voorleeswedstrijd
De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de Vereniging Openbare Bibliotheken. In de provincie Groningen is de coördinatie van deze wedstrijd belegd bij Biblionet Groningen. Het doel van de wedstrijd is om kinderen te motiveren om te lezen en hen enthousiast te maken voor kinder- en jeugdboeken.

Het bericht Linoek van Dongen wint regionale voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd verscheen eerst op InfoLeek.