Mogelijk onaangename lucht te ruiken door incident in Zuid-Holland

Mogelijk onaangename lucht te ruiken door incident in Zuid-Holland

ZUID-HOLLAND/REGIO – In Alblasserdam (Zuid-Holland) is zaterdagmorgen bij een incident een stof vrijgekomen die ook in de provincie Groningen stankoverlast veroorzaakt, waarschuwt de veiligheidsregio Groningen.

Bij het schoonmaken van een tankwagen liepen zowel de druk als de temperatuur op. Daardoor schoot de veiligheidsklep van de tankwagen open en kon de stof, petrolad, ontsnappen. Het veroorzaakt een rubber- en gasachtige geur en kan als onaangenaam worden ervaren.

Ramen en deuren sluiten
Bij (hevige) stankoverlast adviseert de meldkamer uw ramen en deuren te sluiten. Daarnaast is het verstandig de mechanische ventilatie uit te schakelen.

Bestrijding
De inhoud van de tankwagen wordt overgepompt naar een andere wagen wat nog enkele uren zal duren. De brandweer spuit in de directe omgeving van de tankwagen met water. Dat waterscherm zou de stank moeten verminderen.

Toepassing
Petrolad is een stof die wordt toegevoegd aan industriële smeermiddelen, zoals onder andere vaseline.

Het bericht Mogelijk onaangename lucht te ruiken door incident in Zuid-Holland verscheen eerst op InfoLeek.