CDA-Delegatie bezoekt ondernemers in het Westerkwartier

CDA-Delegatie bezoekt ondernemers in het Westerkwartier

WESTERKWARTIER – Aankomende vrijdag 22 februari komt het CDA met haar kandidaat statenleden samen met lokale, landelijke en Europese (kandidaat) politici naar het Westerkwartier voor een aantal werkbezoeken.

Mechielsen Oldehove
De landbouw is een belangrijke doelgroep voor het CDA. De druk op agrarische bedrijven om te voldoen aan de maatschappelijke veranderingen vraagt veel. Daarom zoekt het CDA actief de contacten op met bedrijven als Mechielsen uit Oldehove. Mechielsen is een onderneming die actief is in de ondersteuning van de landbouw met de nieuwste technologieën, de circulaire economie met het hergebruik van grondstoffen. Effectiviteit en duurzaamheid gaan hierbij hand in hand, dit zoekt ook de grenzen op van de capaciteit van onze provinciale wegen.

Best Western Hotel / Restaurant Aduard
Het CDA gaat vervolgens in gesprek met ondernemer Jenze Kingma. Hij geeft leiding aan het Best Western Hotel-Restaurant aan de Friesestraatweg te Aduard. Jenze neemt de delegatie mee in zijn filosofie en ervaringen met de lokale kringloop. Tijdens de lunch zal Tineke Kingma de kandidaat Statenleden informeren over de gevolgen van een ongeval in de paardensport. Tineke laat zich hierdoor niet beperken in haar mogelijkheden, zij strijdt door. Tineke is van plan om de Mont Ventoux te beklimmen. In april is er een veiling voor het genereren van middelen om de beklimming tot een succes te maken. Daarnaast zal Tineke haar boek aanbieden aan de CDA-vertegenwoordigers.

Westerkwartier Paardenkwartier
Het Westerkwartier kenmerkt zich door een rijk coulisselandschap en heeft de hoogste paardendichtheid van Nederland. Een aantal hippische ondernemers uit dit gebied hebben de neuzen bij elkaar gestoken en Stichting Westerkwartier Paardenkwartier opgericht. In de Postwagen (Tolbert) gaat het CDA in gesprek met deze stichting over de plannen voor een Hippisch Centrum in combinatie met een praktijk-leercentrum. Het lonkend perspectief is een centrum dat volledig gerund gaat worden door leerlingen op verschillende beroepsniveaus (VMBO-MBO-HBO-).

CDA Café voor inwoners Westerkwartier
Aansluitend houdt het CDA een café (open inloop) in de Postwagen te Tolbert. Daar is iedereen (ook niet-leden) van harte welkom om vanaf 16:00 tot 17.30 met ons in gesprek te gaan. Het CDA hoort graag van inwoners, organisaties en bedrijven waar zij samen mee aan de slag willen in het Westerkwartier.

Het bericht CDA-Delegatie bezoekt ondernemers in het Westerkwartier verscheen eerst op InfoLeek.