Stella introduceert de Week van de E-bike in Leek

Stella introduceert de Week van de E-bike in Leek

LEEK – Er zijn diverse dagen en weken in Nederland die we nationaal vieren. Denk aan de Nationale Boekenweek, Nationale Sportweek of de Sneekweek. Dit jaar introduceert E-bikefabrikant Stella de Week van de E-bike. Het fietsseizoen wordt in deze week officieel geopend en de e-bike staat centraal.

Het fietsgebruik in Nederland blijft jaarlijks toenemen. We fietsen bijvoorbeeld naar de stad, naar het werk maar ook ter ontspanning door de natuur. Ruim een kwart van alle verplaatsingen in ons land gaat per fiets. Dit doen we steeds vaker op de e-bike. “De e-bike zie je tegenwoordig overal. Het verbaast mij ook niet dat onderzoek van KiM (Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid) aantoont dat 70% van de e-bikers hun reguliere fiets en 40% de auto veel minder gebruikt. Ik spreek dagelijks met (potentiële) klanten. Zij ruilen hun gewone fiets in en ik geef hen groot gelijk!”, vertelt een e-bike adviseur van Stella.

E-bike plek in de agenda
De reguliere fiets en de auto worden vervangen voor de e-bike. We kunnen stellen dat de e-bike onderdeel is van onze maatschappij. Deze gebeurtenis krijgt door de Week van de E-bike een plek in de agenda. Op 16 februari werd de Week van de E-bike groots geïntroduceerd. De introductie werd feestelijk afgesloten met het verloten van een gratis e-bike. In Leek was mevrouw De Wind de gelukkige winnares.

Week van de E-bike
Tijdens deze week introduceert Stella de nieuwste 2019 e-bike modellen en besteed extra aandacht aan veilig fietsen op een e-bike. In alle E-bike Testcenters staat een e-bike adviseur klaar om vragen van bezoekers te beantwoorden, bijvoorbeeld over de werking, actieradius, nieuwste technieken, et cetera. Daarnaast geven zij advies en praktische veiligheidstips. Ze geven o.a. uitleg over het rustig wegfietsen vanuit stilstand, het gebruik van de juiste ondersteuning en de juiste zithouding. Eenvoudige punten, maar wel belangrijk om ongevallen te voorkomen”, aldus Johan Makaske.

Foto: Wouter van Middendorp

Het bericht Stella introduceert de Week van de E-bike in Leek verscheen eerst op InfoLeek.