Gekostumeerd bal op Nienoord

Gekostumeerd bal op Nienoord

LEEK – Van Oranje, Van Panhuys, Stravinsky, Van Harinxma thoe Slooten, De Savornin Lohmann… Veel klinkende namen op de genodigdenlijst van het gekostumeerd bal op Nienoord. Gastheer Geert Pruiksma doet zijn eigen naam eer aan, met een enorme pruik van wc-rollen. Zijn gasten nodigde hij uit om op zijn 50e verjaardag eens als iemand anders te komen.

Dankzij dat treffen we tussen de 150 gasten een¬†exposant als Toetanchamon, een collega-museumdirecteur als sultan, een nieuwslezeres als cancan danseres, een burgemeester (met echtgenote) als trouwpaar, een bestuursvoorzitter als Sinterklaas, een vrijwilligster als punker…

Ze komen uit heel Europa naar Leek. En ontwaren we meteen al een Oranje?

Het is Willem, Willem de Zwijger! Snel er heen! Helaas: een gesprek is lastig. Hij zegt helemaal niks. Het Venetiaanse strijkorkest horen we des te beter! Kortom: een kleurrijk feest, vol kunst en cultuur van alle tijden en uit alle landen. Beter dan zo kun je de entourage kun je de schilderachtigheid van het Nationaal Rijtuigmuseum niet eren, zegt Pruiksma. En aardse zaken als status en ouder worden relativeren. Hij biedt alles vanavond aan, en vraagt giften voor drie goede doelen. ‘Want morgen is er weer een dag’, aldus Pruiksma.

Foto: Gerhard Taatgen

Het bericht Gekostumeerd bal op Nienoord verscheen eerst op InfoLeek.