CDA Groningen ontmoet pure passie in de landbouw in het Westerkwartier

CDA Groningen ontmoet pure passie in de landbouw in het Westerkwartier

WESTERKWARTIER – Glimmende landbouwmachines, netjes opgesteld in een grote hal in Oldehove. Dan weet je dat je als CDA op bezoek bent bij loonbedrijf Mechielsen. Een prachtig bedrijf waar ongeveer 70 mensen werken met passie voor de landbouw.

Een branche waarin hard wordt gewerkt en die elke dag nieuwe uitdagingen kent. Deze ondernemer in hart en nieren gaat keihard aan de slag om deze uitdagingen tot een succes te maken. Afgelopen vrijdag brachten CDA-kandidaten voor de Provinciale Staten een werkbezoek aan het Westerkwartier én loonbedrijf Mechielsen.

Innovatie
Nederland staat aan de wereldtop op het gebied van de landbouw. Nederland staat op nummer 1 als het gaat om de kwaliteit van de producten en innovaties. En dat gebeurt ook in Oldehove, bij ons in de provincie. Zo viel tijdens het bezoek ook het woord “waterstof”. Mechielsen is aan het onderzoeken of waterstof gebruikt kan worden als brandstof voor de imposante machines. De CDA kandidaten waren onder de indruk van het innovatief ondernemerschap dat ze zagen.

Roeping
Het werken in deze branche gaat gepaard met uitdagingen, één daarvan is het weer. Dit vereist aanpakken en doorzetten en leidt wel eens tot onbegrip bij omwonenden. Het CDA herkent dit: “Het begrip voor de productie van ons voedsel wordt steeds minder lijkt het soms wel. Zonder stront geen groei, is een uitspraak die niet altijd wordt begrepen. Liever kunstmest want dat stinkt niet. Dat het wordt geproduceerd uit en met fossiele grondstoffen, dat wordt dan even vergeten.” aldus Statenlid en CDA-kandidaat Jacob Klaas Star.

Cor Mechielsen is trots op zijn bedrijf en de landbouw. Die trots die mogen we met zijn allen meer laten zien. “Het top niveau van onze landbouw biedt de mogelijkheid om toekomstbestendig te worden en bij te dragen aan ons mooie Groningen.” Het CDA is trots op onze agrarische ondernemers die elke dag weer de uitdaging oppakken en ons voedsel produceren. Het is belangrijk dat we trots zijn op onze landbouw(ers) en dat we het publiek de mooie aspecten van de landbouw laten zien. Alleen dan ontstaat er meer begrip en houden we deze topbranche in Groningen aan de slag.

Foto: Mechielsen.nl

Het bericht CDA Groningen ontmoet pure passie in de landbouw in het Westerkwartier verscheen eerst op InfoLeek.