Scharft wint Open Leekster Rapidschaakkampioenschap 2019

Scharft wint Open Leekster Rapidschaakkampioenschap 2019

LEEK – Johan Scharft uit Hoogezand is Open Leekster Rapidschaakkampioen van het seizoen 2018-2019 geworden. Het rapidtoernooi was over drie speelavonden verdeeld, waarbij op iedere avond vier partijtjes van 20 minuten bedenktijd per persoon werden gespeeld.

Ondanks afwezigheid op de eerste avond, wist hij door zes overwinningen en twee remises, toch de titel in de wacht te slepen. Het was echter tot en met de laatste ronde spannend, omdat Pieter Doller hem nog in kon halen. Beide spelers wonnen hun laatste partij, waardoor Doller tweede werd. Derde werd Tijmen Hofstra die een aantal fraaie partijen speelde en in de toekomst zeker een titelkandidaat is. Bij de interne competitie van de schaakclub Leek, gaat Doller na 20 ronden aan de leiding.

Op enige afstand staat Issa Albadeen tweede, Tijmen Hofstra derde, Rients Faber vierde, en Martien Veldman op de vijfde plaats. Allen maken nog kans om als nummer twee mee te mogen doen aan de play-offs om het kampioenschap 2018-2019. Bij het NOSBO-Rapidschaakkampioenschap in Veendam, wist Remmelt Hofstra de eerste prijs in zijn ratingcategorie binnen te slepen.

Koen van Zonneveld slaagde glansrijk voor het officiƫle Stappendiploma 2 van de Nederlandse Schaakbond.

Het bericht Scharft wint Open Leekster Rapidschaakkampioenschap 2019 verscheen eerst op InfoLeek.