OWK herovert koppositie in overgangsklasse

OWK herovert koppositie in overgangsklasse

DE HOEVE – Na twee weken rust in de competitie voor OWK werd op zaterdag 2 maart de competitie hervat tegen de Hoeve 1. In de thuiswedstrijd werd gewonnen met 30-28, de verwachting voor vandaag was dan ook een spannende wedstrijden waarin beide ploegen elkaar geen duimbreedte toe zouden geven. Deze verwachting zou uitkomen.

De eerste fase van de wedstrijd was OWK de bovenliggende partij met goed spel en mooie goals. Al vrij snel maakt de ploeg een 2-4 en 3-5 voorsprong. Daarna stokte de ploeg echter in de afronding, wat de Hoeve de kans gaf om langszij en zelfs op een 9-7 voorsprong te komen. OWK wist in deze fase vooral in het tweede aanvalsvak goede aanvallen op te zetten, maar deze te weinig met een afronding te bekronen om echt afstand te kunnen nemen van de thuisploeg.  Er werd gerust met een 12-13 stand op het scorebord.  Coach Mulder gaf in de kleedkamer aan alle vertrouwen te hebben in een goede afloop, het percentage zou de tweede helft heus omhoog gaan.

Het vervolg van de wedstrijd beloofde spannend te worden maar beide ploegen zouden het publiek nooit echt op de banken krijgen. Het werd een wedstrijd die beide kanten op kon vallen, OWK op voorsprong, dan de Hoeve weer op voorsprong. In de eindfase was het echter OWK die het koelst bleef. Waar de Hoeve twee strafworpen mist, weet de Cinx formatie uit Oostwold deze wel af te ronden om vervolgens de wedstrijd zakelijk uit te spelen.  De 20-22 eindstand op het scorebord brengt de twee belangrijke punten mee terug naar Oostwold. Daarmee herovert OWK de koppositie in Overgangsklasse A.

Het beloofd een spannend slot van de competitie te worden waarbij OWK er alles aan zal doen om de laatste vier wedstrijden in winst om te zetten. Te beginnen met Heerenveen, dat zaterdag 9 maart op bezoek komt in de Rodenburghal te Leek. OWK heeft nog wat recht te zetten na het verlies in Heerenveen waar de Friese ploeg zal vechten voor misschien wel haar laatste kans om mee te blijven doen om het kampioenschap. Het beloofd dus een spannende wedstrijd te worden!

Het bericht OWK herovert koppositie in overgangsklasse verscheen eerst op InfoLeek.