Takkenroute wordt binnenkort weer verreden

Takkenroute wordt binnenkort weer verreden

WESTERKWARTIER – In het voorjaar wordt in de gemeente Westerkwartier de zogenaamde takkenroute gereden. Hoeksema’s Regionale Milieudienst (HRM) verzorgt dit voor het gebied van de voormalige gemeenten Grootegast, Marum en Zuidhorn.

Voor het gebied van de voormalige gemeente Leek verzorgt de gemeente de inzameling zelf. In het gebied Middag rijdt in 2019 de gemeente Het Hogeland de takkenroute.

De takkenroute wordt gereden op de volgende dagen:

Gebied Week
Grootegast, Leek, Marum Week 12: 18-22 maart 2019
Zuidhorn Week 13: 25-29 maart 2019
Middag Week 12: 18-19 maart 2019


Grootegast, Leek, Marum, Zuidhorn
Uw snoeiafval wordt normaal gesproken opgehaald op de dag dat de milieuboer langskomt. U moet het snoeiafval gebundeld aanbieden met een maximale lengte van 1 meter en een maximaal gewicht van 25 kg per bundel (max. 1 m³). Afhankelijk van het aanbod, kan het snoeiafval op een later tijdstip worden opgehaald.

Natuurlijk kunt u uw snoei-groenafval ook zes dagen per week gratis afgeven op Milieustraat de Tweemat of bij Vagroen.

Middag
In het gebied Middag moet het snoeiafval worden aangemeld bij de gemeente Het Hogeland. Alleen snoeiafval dat is aangemeld, wordt meegenomen. Uiterlijk woensdag 13 maart moet u snoeiafval aanmelden via www.hethogeland.nl/snoeiafval. Op vrijdag 22 en 29 maart kunt u het snoeiafval ook gratis brengen naar de gemeentewerkplaats aan de Schouwerzijlsterweg 8a in Winsum.

Meer informatie over hoe u het snoeiafval moet aanleveren
Voor meer informatie of de wijze waarop u het snoeiafval moet aanleveren, gaat u naar www.westerkwartier.nl/takken

Het bericht Takkenroute wordt binnenkort weer verreden verscheen eerst op InfoLeek.