Politieke partijen zetten zich in voor komst Rondweg Leek

Politieke partijen zetten zich in voor komst Rondweg Leek

LEEK – Samen met de bewoners van de Lindensteinlaan, Auwemalaan, Oldebertweg, Euroweg en centrum Tolbert wachten ook de mensen van de Carolieweg af op de komst van de zo nodige Westelijke Rondweg om Leek.

Uit het onderstaande kaartje van Atlas leefomgeving blijkt wel dat de geluidsoverlast op deze straten (donkerrood gekleurd) de geluidsnormen flink overschrijden.

Daarbij hebben ook veel inwoners en ondernemers van Leek en wijde omgeving aangegeven, dat ze een oplossing willen voor het elke morgen en elke avond in de file naar en van de A7 te moeten rijden .

Stap 2
Volgens Johan de Vries (opsteller petitie voor de rondweg) is de eerste stap om de rondweg om Leek te kunnen aanleggen gezet.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen zijn de voorstanders VZ Westerkwartier en de ChristenUnie de grootste partijen geworden en zitten ook in het college. Echter de provincie heeft een doorslaggevende rol in de goedkeuring.

In 2010 waren de plannen voor de rondweg al nagenoeg klaar en ook door de Provincie goedgekeurd. De westelijke ontsluitingsweg was zo ingepland dat deze goed past in het mooie houtsingellandschap en er zo weinig mogelijk bestaande bebouwing of bijzondere groenelementen getroffen worden. De toetsingscommissie voor milieu heeft ook het plan toen al beoordeeld en goedgekeurd.

Helaas heeft het bestuur van de toenmalige gemeente Leek de plannen in de la weggestopt!

Johan geeft aan dat daarom de komende Provinciale verkiezingen op 20 maart de volgende belangrijke stap gaat worden.

Ruud en Johan stellen daarom hardop de volgende vragen:

  • Wilt u nu eindelijk ook de zo noodzakelijke rondweg?
  • Wilt u  jullie ook af van de files van en naar de A7 en de verkeersdrukte door de straten Oldebertweg, Lindensteinlaan,  Auwemalaan en Carolieweg?

Ga dan 20 maart stemmen en wel op een partij die voor de rondweg is. Er staan leden van VZ Westerkwartier op de lijst van Groninger Belang LIJST 8! Op plek 8 staat Bert Knollema uit Leek. Als opstellers van de petitie weten Johan de Vries en Ruud van Nijen, dat hij een groot voorstander is van deze rondweg!

Hun stem advies is dan ook Stem LIJST 8 kandidaat 8 (Groninger Belang en op Bert Knollema) of  op een andere partij waarvan u zeker weet dat die voor de aanleg van de rondweg om Leek is.

De door Johan de Vries en Ruud van Nijen opgestelde petitie is nog actief en kan nog steeds ondertekend worden. Zie https://rondwegleek.petities.nl/

Het bericht Politieke partijen zetten zich in voor komst Rondweg Leek verscheen eerst op InfoLeek.