Jeugdbrandweer wedstrijden bij familiepark Nienoord in Leek (Video)

Jeugdbrandweer wedstrijden bij familiepark Nienoord in Leek (Video)

LEEK – Vandaag vond bij familiepark Nienoord de jeugdbrandweer wedstrijden plaats voor zes jeugdkorpsen uit Groningen en Friesland. Deze wedstrijden zijn georganiseerd door jeugdbrandweer Westerkwartier.

De ploegen streden tegen elkaar voor de titel regiokampioen. In het entree gebouw van Landgoed Nienoord woedde een forse binnenbrand met doorslag naar een naastgelegen gebouw. De jeugdbrandweer moest deze brand op vakkundige wijze signaleren en blussen.

Beoordeling
De jury zorgde voor een nauwkeurige beoordeling van elke jeugdbrandweer man en/of vrouw. Op basis van de prestaties kreeg elke ploeg een aantal punten, de ploeg met de hoogste aantal punten werd hiermee regiokampioen.

Junioren lage druk
1- Hoogezand.
2- Westerkwartier
3- Oldambt
4- Delfzijl
5- Zuid-Grunn

Aspiranten lage druk
1- Westerkwartier
2- Franeker
3- Zuid-Grunn

Aspiranten Hoge druk
1- Hoogezand 1
2- Delfzijl
3- Hoogezand 2

Bij de jeugdbrandweer?
Ben je tussen de 11 en 18 jaar oud? En ben je enthousiast geworden? Misschien is de jeugdbrandweer dan iets voor jou! Je kunt je aanmelden via brandweer.nl/groningen. Jeugdbrandweer Westerkwartier zoekt ook jeugdleiders. Vind je het leuk om kinderen van 11 t/m 18 jaar te motiveren en te enthousiasmeren? Meld je dan aan als jeugdleider. De aspiranten (15-18 jaar) oefenen elke woensdagavond, de junioren (11-15 jaar) oefenen elke donderdagavond.

Foto’s/video: Jordi Haverdings/InfoLeek.nl & Martin Nuver/112Groningen.nl
 

Het bericht Jeugdbrandweer wedstrijden bij familiepark Nienoord in Leek (Video) verscheen eerst op InfoLeek.