Gemeenten Noordenveld en Westerkwartier starten project ‘Werken in de Zorg’

Gemeenten Noordenveld en Westerkwartier starten project ‘Werken in de Zorg’

WESTERKWARTIER/NOORDENVELD – In de Week van Zorg en Welzijn, die van 11 tot en met 16 maart plaatsvindt, hebben honderden zorg- en welzijnsinstellingen in Nederland hun deuren opengezet.

Het doel van deze week is het imago van de sector zorg en welzijn te verbeteren en mensen te motiveren te kiezen voor een baan en/of opleiding in deze sector. Ook in de gemeenten Noordenveld en Westerkwartier is er een toenemende vraag naar personeel in de zorgsector. Daarom zijn zij deze week gestart met het project ‘Werken in de Zorg’.

Opleiding
Op de locatie van het verzorgingstehuis Vredewold in Leek volgen acht werkzoekenden vanaf 12 maart de opleiding tot Helpende Zorg en Welzijn. Docenten van het Alfa College Groningen verzorgen deze éénjarige opleiding op genoemde locatie. De gemeenten vergoeden de kosten van de éénjarige opleiding.

Stage
Een belangrijke voorwaarde en het belangrijkste onderdeel van de opleiding is het volgen van een stage bij een zorginstelling. De stage duurt maximaal zes maanden. Zes zorginstellingen in de gemeenten Noordenveld en Westerkwartier hebben stageplaatsen beschikbaar gesteld om zo de start van het opleidingsproject mogelijk te maken. De stagiairs kunnen aan de slag in De Hullen in Roden, De Nieuwe Wierde in Grijpskerk, Vredewold in Leek, Het Hooge Heem in Grootegast, De Hoorn woonhaven in Marum en Het Zonnehuis in Zuidhorn.

Bemiddeling
Medewerkers van de gemeenten Noordenveld en Westerkwartier nemen tijdens de opleiding de taak op zich de deelnemers te bemiddelen naar een baan bij een zorginstelling. Op basis van deze resultaten kijken de gemeenten samen met de betrokken zorginstellingen of ze het opleidingstraject voortzetten en zo mogelijk uitbreiden.

Het bericht Gemeenten Noordenveld en Westerkwartier starten project ‘Werken in de Zorg’ verscheen eerst op InfoLeek.