Cast&crew theaterspektakel ‘Noar Huus’ maken kennis tijdens vrolijke aftrap van project

Cast&crew theaterspektakel ‘Noar Huus’ maken kennis tijdens vrolijke aftrap van project

WESTERKWARTIER – De spelers zijn al een tijdje op stoom met de repetities voor het zomerse Theaterspektakel Noar Huus, maar zaterdag 16 maart werd toch gemarkeerd als een bijzonder startpunt voor het project.

De spelers en koorleden maakten kennis met elkaar en met de harde werkers àchter de schermen: het artistieke- en productieteam. Voorzitter Henk van der Laan en secretaris Jildou Renema van de stichting Kunst&kwartier hadden de eer de taart aan te snijden.

De sfeer zat er goed in, tijdens de aftrap van het project waarbij ook het beeldmerk, een ontwerp van grafisch vormgever Menno Schreuder, werd gepresenteerd en de cast en crew voor het eerst de locatie bezochten waar het spektakel zich in september dit jaar zal afspelen. Het maartse weer leek voor hen geen bezwaar al hoopt het team dat het weer zich in september, tijdens de voorstellingen, van zijn zonnige kant zal laten zien. De koeien die gehouden worden door de eigenaar van de speellocatie zullen vooralsnog géén rol vertolken in de voorstelling.

Noar Huus is een groots theaterspektakel in de openlucht ter ere van het Westerkwartier. De regie is in handen van Saskia Broertjes uit Niekerk. De voorstelling is losjes gebaseerd op de licht komische Odyssee verfilming van the Coen Brothers Oh Brother Where Art Thou. Net als de film bevat het theaterspektakel Noar Huus een flinke vleug Western, country en folkinvloeden, maar dan op z’n Westerkwartiers.

De grote groep spelers en koorleden zitten vol enthousiasme, maar vooral het koor kan nog wel wat extra stemmen gebruiken. Ook is het team nog op zoek naar goede (hobby) muzikanten voor in de band. Want livemuziek en -zang maken dit spektakel compleet! De muziek- en koor audities vinden plaats overdag op zaterdag 30 maart in Cultureel Centrum Zuidhorn. Heb je vragen of wil je graag het aanmeldformulier ontvangen voor de auditie? Stuur dan een e-mail naar Hinke Beekman via productie@kunstenkwartier.nl.Het bericht Cast&crew theaterspektakel ‘Noar Huus’ maken kennis tijdens vrolijke aftrap van project verscheen eerst op InfoLeek.