Concert “Muziek in d’Olle Buurt” in de Dorpskerk van Tolbert

Concert “Muziek in d’Olle Buurt” in de Dorpskerk van Tolbert

TOLBERT – In de serie “Muziek in d’Olle Buurt” wordt op zondag 31 maart om 15.00 uur in de Dorpskerk van Tolbert een concert georganiseerd onder de titel “Music for several Friends”.

Jacqueline Dubach (blokfluiten) en Elly van Munster (chitarrone en romantische gitaar) brengen een vrolijk programma vol Engelse barok- en folkmuziek. De prachtige theatermuziek van Händel en tijdgenoten, uitgevoerd op sopraan-, alt- en tenorblokfluit en chitarrone (basluit), wordt afgewisseld met Ierse en Engelse traditionals: de wilde reels en weemoedige ballades worden begeleid op een 19e-eeuwse gitaar.

Toelichtingen op de muziek en de historische instrumenten die Jacqueline en Elly bespelen geven de finishing touch aan dit sfeervolle concert voor fijnproevers!

De titel van het concert verwijst naar een bundel met bijzondere composities van William Locke, maar ook aan het in het begin van de 18e eeuw populair wordende musiceren voor een vriendenkring. In dit geval voor de Vrienden van de Tolberter kerk en andere belangstellenden.

De entree voor het concert is € 7,50 inclusief een kop koffie of thee in de pauze.


Het bericht Concert “Muziek in d’Olle Buurt” in de Dorpskerk van Tolbert verscheen eerst op InfoLeek.