Frisse ideeën voor veilig fietsen in de provincie door Technasiumleerlingen

Frisse ideeën voor veilig fietsen in de provincie door Technasiumleerlingen

LEEK/REGIO – Vandaag, Op donderdag 4 april (10.00 – 12.30 uur), is de Groningse provinciale finale van de Technasium Verkeersveiligheid Award (de TVA) Noord-Nederland.

Zes schoolteams (derde- en vierde jaars) van drie Technasia, Rsg de Borgen, de Lindenborg – Leek, Ubbo Emmius – Stadskanaal en H.N. Werkman Stadslyceum – Groningen, presenteren dan hun antwoord op hun verkeersveiligheidsvraag. Deze verkeersveiligheidsvraag hebben zij zelf geformuleerd op basis van een overzicht van indicatoren en omstandigheden die van invloed zijn op de verkeersveiligheid.

Extra aandachtspunt voor de Groninger teams zijn de verschillende snelheden op de fietspaden. Hoe kunnen ‘gewone’ fietsers, E-bikers en speedpedelecs, samen en  veilig fietsen op het hetzelfde fietspad?

De leerlingen presenteren hun voorstel aan de jury die bestaat uit:

Fleur Gräper-van Koolwijk: Gedeputeerde provincie Groningen(juryvoorzitter)
Karel Brookhuis: Hoogleraar Rijksuniversiteit Groningen, Faculteit Gedrags- &                                             Maatschappijwetenschappen
bastiaan Abdul Rahim: Operationeel specialist A Verkeer, Politie Noord-Nederland

Deze wedstrijd is georganiseerd door Verkeerswijzer Groningen in samenwerking met provincie Fryslân en Drenthe, Veilig Verkeer Nederland en de Antea Group.

Over Verkeerswijzer Groningen
Verkeerswijzer Groningen is een initiatief van de gezamenlijke overheden in de provincie Groningen. Onder deze naam organiseren zij verkeersveiligheidscampagnes en educatie-activiteiten om het aantal verkeersslachtoffers verder terug te dringen. Meer weten? Kijk op verkeerswijzergroningen.nl.

Het bericht Frisse ideeën voor veilig fietsen in de provincie door Technasiumleerlingen verscheen eerst op InfoLeek.