Crisisopvang Leek krijgt Natuurspeeltuin met moestuin

Crisisopvang Leek krijgt Natuurspeeltuin met moestuin

LEEK – Crisisopvang Leek krijgt een natuurspeeltuin met moestuin, speciaal voor de kinderen in de opvang! Met de aanleg is inmiddels gestart en in juni is de tuin klaar.

Compleet met o.a. een avonturen-pad, waterbeleving, klim- en klautervertier. De tuin is mogelijk dankzij een bijdrage van de Stichting Kinderpostzegels.

Crisisopvang Leek
Crisisopvang Leek biedt jaarlijks opvang en begeleiding aan zo’n 25 gezinnen en 50 kinderen die hun huis en thuis zijn kwijtgeraakt. Laura, begeleider bij Crisisopvang Leek: “We richten de begeleiding niet alleen op de ouders, maar juist ook op de kinderen. Met speciale kind-begeleiders en een binnen- en buitenspeelruimte.”

Natuur werkt positief
De kinderen die in de opvang verblijven, hebben vaak hun vertrouwde omgeving, vriendjes, school moeten verlaten en het nodige meegemaakt. Door onderzoek is bekend dat natuur, spelen en dieren een positief effect hebben op het zelfvertrouwen van kinderen. Het helpt ze beter om te gaan met stressvolle en moeilijke situaties en (weer) hun eigen kracht te ontdekken.

Rennen, klimmen, spelen
Het groen rondom Crisisopvang Leek leent zich goed voor een mooie natuurspeeltuin. Laura: “In de natuurspeeltuin krijgen de kinderen volop ruimte om te rennen, klimmen, fietsen, kliederen en de natuur te ontdekken. Er komt een avonturen-pad, waterpomp, stapstenen, touwbrug, glijbaan, duikelrek… genoeg te doen en beleven dus. Een deel van de tuin wordt eetbaar met moestuinbakken en verschillende soorten leifruit.”

Kinderpostzegels
De Stichting Kinderpostzegels maakt de natuurspeeltuin mogelijk vanuit hun project Huisje Boompje Beestje. Dit is een samenwerking van de Kinderpostzegels, Nationale Postcode Loterij, IVN Natuureducatie en Federatie Opvang.

Het bericht Crisisopvang Leek krijgt Natuurspeeltuin met moestuin verscheen eerst op InfoLeek.