Appartementencomplex ‘t Noabershuus in Leek viert zilveren jubileum

Appartementencomplex ‘t Noabershuus in Leek viert zilveren jubileum

LEEK –‘t Noabershuus bestaat 25 jaar en dit jubileum werd gevierd op vrijdag 29 maart. De hele dag was het feest. Op de receptie waren ook burgemeester Koos Wiersma en Wold & Waard uitgenodigd. ‘t Noabershuus is één van de appartementencomplexen voor senioren die Wold & Waard verhuurt. 

De bewoners hadden samen een leuke dag georganiseerd. Op de receptie in de ochtend waren verschillende speeches. De voorzitter van de vereniging van het complex, Herman Kosse, burgemeester Koos Wiersma en Janneke Klijn, bestuurder van Wold & Waard, namen het woord. Twee bewoners zongen het zelfgemaakt Noabershuus lied.

In de middag gingen de bewoners met elkaar op de foto en aten samen soep met broodjes. ’s Avonds konden de voetjes van de vloer. Op de feestavond was er een optreden van Gonda Jonker en Marten Boonstra van Heerlijk Hollands.

Bewoners van het eerste uur
Mevrouw Edens (86 jaar) is één van de bewoners van het eerste uur. “25 jaar geleden ben ik hier met mijn man komen wonen. Helaas is hij inmiddels overleden. Ik woon hier met plezier. Ik vind het heerlijk dat ik mijn hobby bloemschikken nog kan doen.” De oudste bewoner is mevrouw van der Wal van 94 jaar. 

Zelfstandig wonen in een sociale omgeving
‘t Noabershuus staat aan het Kaapdiep in Leek en heeft 22 appartementen. De appartementen variëren in grootte van ongeveer 80 tot 90 m2, hebben een woonkamer met open keuken en een terras of balkon, een of twee slaapkamers en een badkamer met toilet.

’t Noabershuus heeft een logeerkamer met badkamer en toilet voor gasten van bewoners. Bewoners kunnen gebruik maken van een gemeenschappelijke ruimte met keuken en terras, hobbyruimte, wasserette en een fietsenberging. Bewoners voelen zich bij elkaar betrokken, al zijn er geen vaste verplichtingen.


Het bericht Appartementencomplex ‘t Noabershuus in Leek viert zilveren jubileum verscheen eerst op InfoLeek.