Juniorenteam schaakclub Leek pakt vijfde plaats in Noordelijke Jeugdcompetitie

Juniorenteam schaakclub Leek pakt vijfde plaats in Noordelijke Jeugdcompetitie

LEEK – Het juniorenteam van de schaakclub Leek e.o. deed ook dit seizoen weer mee aan de Noordelijke Jeugdcompetitie. Tijdens de finaleavond wonnen de Leeksters in de strijd om de vijfde en zesde plaats met 4 – 0 van Staunton.

Tijmen Hofstra, Johnny Albadeen, Remmelt Hofstra en Jolian Albadeen wonnen alle vier hun partij. Andere schakers die dit seizoen in dit team hebben gespeeld zijn: Tetske Hofstra, Tobias van Essen en Joris Stap. Het viertal van Leek 2 nam het op dezelfde avond op tegen kampioenskandidaat HSP/Veendam 2, en won dit duel verdiend met 2,5 – 1,5. Teije Smedinga en JanArie Stokhorst wonnen hun partijen, waarna de remise van Frans Huisman genoeg was voor de wedstrijdwinst. Leek 2 heeft nog een kleine theoretische kans om kampioen te worden.

Dan moet er op 25 april in ieder geval gewonnen worden van HSP/Veendam 4. Leek 1 speelt op vrijdag 14 april in de laatste ronde thuis tegen Middelstum 1. Bij winst is het mogelijk om als derde te eindigen achter SISSAen Staunton. De buren van de schaakclub Roden kunnen de Leeksters helpen door Van der Linde te verslaan.

Na 25 ronden gespeeld te hebben in de interne competitie is duidelijk dat Pieter Doller en Issa Albadeen de play-offs om het clubkampioenschap gaan spelen. Beiden zijn niet meer in te halen door Martien Veldman, de huidige nummer drie.

Het bericht Juniorenteam schaakclub Leek pakt vijfde plaats in Noordelijke Jeugdcompetitie verscheen eerst op InfoLeek.