Drie uit vijf tijdens openingsweekend van Baseball & Softball Club Knights

Drie uit vijf tijdens openingsweekend van Baseball & Softball Club Knights

LEEK – Afgelopen weekend werden de eerste wedstrijden gespeeld van het seizoen 2019. Alle Knights teams speelden thuis en er waren speciale dingen geregeld om de sfeer te verhogen.

De pupillen (7 tot 12 jaar) wonnen zaterdag met 13-3 van Drachten Diamonds, de aspiranten (13-15 jaar) verloren met 4-18 van Blue Devils uit Meppel. De junioren (16 tot 21 jaar) speelden een prima pot tegen Pioneers uit Assen en wonnen met 15-6.

Op zondagmorgen was heren 2 kansloos tegen een sterk Blokes uit Veendam. Het werd 0-17 waarbij Dirk Donkerbroek en Jean Paul Hijl de enige honkslagen sloegen.

Het hoogtepunt was ’s middags. Het jonge Knights 1 speelde tegen Pioneers uit Assen. Het team begon wat gespannen aan de wedstrijd en Pioneers nam dan ook een 1-0 voorspong in de tweede inning. In de derde inning werd de score verdubbeld naar 2-0. In beide gevallen waren het onverdiende punten na veldfouten.In de vijde inning kwam Pioneers in deze spannende wedstijd zelfs op 3-0. In de zesde en laatste slagbeurt had Knights dus nog één kans om de stand in het voordeel om te buigen.

Daar leek het eerst niet op. De eerste twee slagmensen gingen uit. Bij twee uit werden er echter door Peter ten Raa en Floris meijer een honkslag geslagen, terwijl Jesper Martens en Robby Popken met vier wijd op het honk kwamen. De stand was ondertussen 3-3 toen coach Rutger Meijer een hit-and-run gaf aan honkloper Floris Meijer en slagman Lorenzo Oldersma. Beiden deden precies wat nodig was. Floris  begon te rennen, terwijl Lorenzo een mooie honkslag sloeg. Floris kon Walk off het winnende punt scoren: 4-3.

Werpers waren Martijn van der Donk (3 innings, 6x 3 slag, 2x 4 wijd en 3 honkslagen tegen) en Jordi Oosterbeek (3 innings, 4-1-2).

Volgende week zondag om 11.00 uur speelt Knights 2 thuis tegen Pioneers en om 14.00 uur Knights 1 thuis tegen Northern Stars (Leeuwarden).

Het bericht Drie uit vijf tijdens openingsweekend van Baseball & Softball Club Knights verscheen eerst op InfoLeek.