Aantal banen Westerkwartier sterk gegroeid, stijging het grootst in Leek

Aantal banen Westerkwartier sterk gegroeid, stijging het grootst in Leek

WESTERKWARTIER – In 2018 is het aantal banen in de gemeente Westerkwartier met 750 toegenomen tot 22.890. Dat blijkt uit de nieuwe cijfers van het LISA Werkgelegenheidsregister.

De groei in het Westerkwartier bedraagt 3,4 % en ligt daarmee boven het landelijk gemiddelde van 2,2%. Landelijk kwamen er 190.000 banen bij, de grootste groei sinds 2008.

Grootste stijging in Leek
In alle voormalige gemeenten van het Westerkwartier nam de werkgelegenheid toe. De sterkste groei deed zich voor in Leek (+ 430 banen), gevolgd door Zuidhorn (+160), Marum (+80) en Grootegast (+80). In de Provincie Groningen kwamen er ruim 8.800 banen bij. De zorg en de zakelijke dienstverlening kenden de grootste banengroei.  Ook in de horeca en de bouwnijverheid nam het aantal banen relatief sterk toe.

Ondernemend
Wethouder economische zaken Elly Pastoor is verheugd over de goede cijfers: “Het economisch herstel is in Noord Nederland vaak wat later, maar het is mooi om te zien dat het Westerkwartier het nu zelfs beter doet dan landelijk. Het verbaast mij niet, want we hebben een ondernemende bevolking en hele mooie bedrijven die het goed doen. Wij blijven ons inzetten om deze lijn vast te houden en zo veel mogelijk mensen kansen te bieden om te werken in de eigen regio”.

Het bericht Aantal banen Westerkwartier sterk gegroeid, stijging het grootst in Leek verscheen eerst op InfoLeek.