Waarom valt de straatverlichting in de wijk Wolveschans regelmatig uit?

Waarom valt de straatverlichting in de wijk Wolveschans regelmatig uit?

LEEK – Waarom valt de straatverlichting in de wijk Wolveschans in Leek regelmatig uit? Dat is de vraag die VZ Westerkwartier heeft gesteld aan de burgemeester en wethouders van de gemeente Westerkwartier.

Bewoners van deze wijk in Leek zijn  het ongetwijfeld opgevallen dat zowel  afgelopen 15 en 16 maart als ook 25 maart  het weer eens aardedonker was op straat.

Goede straatverlichting verhoogd veiligheid
De verantwoordelijkheid voor het goed functioneren van de straatlantaarns ligt bij Enexis, maar meldingen over storingen kun je als inwoners alleen doen bij de gemeente.

Johan de Vries vond dat de storingen de laatste tijd te vaak voorkomen en heeft als raadslid van de partij voor een Veilig en Zorgzaam Westerkwartier (VZ Westerkwartier) hierover vragen gesteld aan de  burgemeester en wethouders van onze gemeente.

Goede straatverlichting helpt immers weggebruikers om gevaarlijke verkeerssituaties ruim op tijd te kunnen inschatten en verhoogt volgens Johan ook het gevoel van sociale veiligheid. Johan geeft aan dat VZ Westerkwartier blij is dat het college van B&W veiligheid ook belangrijk vindt en er snel mee bezig is gegaan.

Antwoord van het college
In het antwoord van het college staat  dat ze op de hoogte zijn gebracht van de geldende storingsregelingen en de situatie en voorgeschiedenis met betrekking tot deze storingen.

Het college schrijft verder : “Het gaat hier om de wijk Wolvenschans en het aanliggende zuidelijke deel van de Auwemalaan. Door de omvang van de storing is duidelijk dat het hier gaat om een storing bij de kabels en leidingen. Deze storingen moeten worden opgelost door de beheerder van het netwerk, Enexis.”

Volgens het college zijn de problemen in 2018 begonnen nadat de aannemer van de reconstructiewerkzaamheden bij de Auwemalaan de elektriciteitskabel heeft geraakt. Daarna is ook sprake geweest van storingen in de aansluitkasten.

B&W heeft nu vaker overleg  met Enexis en zal er bij Enexis op aandringen om tijdig oude kabels en leidingen te vervangen. Johan vertelt dat hij hier blij mee is en hoopt dat de huidige problemen uit de wereld zijn.

Hoe kun je een melding bij de gemeente doen?
Hij wijst er tot slot nog op dat het goed is als inwoners melding doen bij de gemeente als ze onveilige situaties waarnemen.

Dit kan met de smartphone door een WhatsApp bericht te sturen via het volgende nummer: 06 55 11 22 05  of via het downloaden van de gemeenteapp.  Met deze app blijft u onder andere op de hoogte van het gemeentenieuws, de afvalroute en kunt u meldingen doen.

Het kan ook door een melding te doen via de gemeentelijke website, klik dan hier.

Wilt u contact met VZ Westerkwartier? Dan kan dat via deze website. Of door een mail te sturen naar: info@vzwesterkwartier.nl

Het bericht Waarom valt de straatverlichting in de wijk Wolveschans regelmatig uit? verscheen eerst op InfoLeek.