Groen licht voor bouw ‘activiteitenarena’ in Tolbert

Groen licht voor bouw ‘activiteitenarena’ in Tolbert

TOLBERT –De gemeenteraad van gemeente Westerkwartier geeft groen licht voor de bouw van een nieuwe ‘activiteitenarena’ bij De Postwagen in Tolbert.

De hal van 1.630 vierkante meter biedt ruimte voor Virtual Reality rooms, curlingbanen en bowlingbanen. Daarnaast is er plaats voor Glow in the Dark midgetgolf en Jeu de Boules. Verder komt er een Pool en Lounge, waar gasten tussendoor kunnen ‘chillen’, darten en poolen. Ook zijn er studio’s voor spelshows.

‘Bewoners zijn trots’
Woensdagavond besloot de gemeenteraad dat de hal er mag komen. Oetze Mulder van De Postwagen twijfelde ‘geen moment’ over het draagvlak voor de hal. “We hebben in een vroeg stadium met iedereen gesproken. Dat was heel positief. De bewoners zijn trots. Natuurlijk hebben we het parkeervraagstuk netjes opgelost.”

Parkeren
Mulder refereert naar de eventuele parkeerproblematiek waarover zorgen zouden bestaan onder bewoners. Een punt dat aandacht genoot van de politici. Mulder bleef kalm. “Er is altijd wel een enkeling iets minder enthousiast. We hebben prettige gesprekken gehad. Politici en bewoners kunnen zich goed vinden in de oplossingen.”

Winterfeest
Nu alle seinen op groen staan, kan de bouw direct beginnen. Komende winter moet de hal er al staan. “Daarbij past natuurlijk een spetterende opening. Het wordt een winterfeest. Met de warmte van Tolbert. Want dat is wat we vooral hebben ervaren in dit traject. Het dorp omarmt De Postwagen en dat is uiteindelijk het allermooiste.”

Het bericht Groen licht voor bouw ‘activiteitenarena’ in Tolbert verscheen eerst op InfoLeek.