Start werkzaamheden busbaan Oostindie Leek – stremming N979

Start werkzaamheden busbaan Oostindie Leek – stremming N979

LEEK – In verband met de start van de aanleg van een busbaan door de wijk Oostindie in Leek zal de N979 (weg van Leek naar Zevenhuizen) van zondag 28 april tot uiterlijk zaterdag 4 mei 17.00 uur deels gestremd zijn. Het verkeer wordt ter plekke omgeleid.

Dan wordt er een damwand aangebracht aan beide zijden van het Leekster Hoofddiep waar een brug voor de nieuwe busbaan Oostindie gaat komen. Deze busbaan wordt aangelegd, ten zuiden van de wijk Oostindie, in het kader van het project HOV-Leek. De busbaan zal in november gereed zijn.

Veiligheid
De gemeente Westerkwartier, provincie Groningen en aannemer Koninklijke Sjouke Dijkstra vinden de veiligheid voor de weggebruiker en wegwerkers van groot belang. Daarom stremmen we de N979 tijdens de meivakantie. Dan is er weinig verkeer en rijden er weinig scholieren op de Roomsterweg. De aan- en afvoer van materialen zal zo veel mogelijk over de nieuwe brug plaatsvinden. Er zal daardoor haast geen transport plaatsvinden voor de aanleg van de busbaan door de wijk Oostindie. Wij hopen op uw begrip en op uw medewerking, zodat wij de werkzaamheden veilig kunnen uitvoeren.

App met informatie werkzaamheden busbaan Oostindie
Wilt u tijdens de werkzaamheden voor de busbaan Oostindie op de hoogte blijven? Speciaal hiervoor is een app te downladen met informatie over de werkzaamheden. Deze app kunt u  downloaden in de iOS en Android app-store door te zoeken op “HOV Leek”. Daarnaast kunt u terecht op www.westerkwartier.nl/hov. Op deze website kunt u zich ook aanmelden voor de nieuwsbrief over dit project.

Vragen en klachten
Voor vragen en eventuele klachten over de uitvoering van de werkzaamheden kunt u bellen met de hoofduitvoerder van Koninklijke Sjouke Dijkstra, de heer Jouke van Dijk op telefoonnummer 06 – 21675300. Voor algemene vragen kunt u een e-mail sturen naar hov@westerkwartier.nl.


Het bericht Start werkzaamheden busbaan Oostindie Leek – stremming N979 verscheen eerst op InfoLeek.