Speciale Rembrandt van Rijn reproductie in Tolbert, 350 jaar na overlijden

Speciale Rembrandt van Rijn reproductie in Tolbert, 350 jaar na overlijden

TOLBERT – Dit jaar wordt er op heel veel plaatsen en op diverse manieren stilgestaan bij het feit dat onze nationale trots Rembrandt Harmenszoon van Rijn 350 jaar geleden overleed.

Rembrandt, net als bij voetballers volstaat de voornaam, is niet voor niets één van de belangrijkste Hollandse meesters van onze 17de eeuw. Om deze grootheid op gepaste wijze te eren geeft Art Revisited speciaal ter gelegenheid van het Rembrandtjaar één van de mooiste etsen van Rembrandt op imposant formaat uit.

Dit aansprekende zelfportret van meesteretser Rembrandt is oorspronkelijk een kleinood van slechts 13,5 bij 10,5 cm, maar de specialisten van Art Revisited zijn erin geslaagd om de ets te reproduceren tot een grootte van maar liefst 130 x 100 cm. Haarscherp en, heel bijzonder, in elke gewenste kleur. Daardoor kan de reproductie qua kleur aansluiten bij elk gewenst element in het interieur: vloer, wand, kozijn, deuren.

Deze reproductie wordt geleverd als giclée op canvas, dat wil zeggen van de hoogste kwaliteit met kleurechte pigmenten met een zeer lange levensduur. Behalve op het formaat 130 x 100 is de prent ook verkrijgbaar in het formaat 100 x 75 en 65 x 50 cm.

De kunst van het reproduceren
Rembrandt maakte van zijn schilderijen vaak etsen, om daarmee voor een gering bedrag een groter publiek te bereiken. Art Revisited doet eigenlijk hetzelfde en maakt originele kunstwerken beschikbaar door middel van een geavanceerde reproductietechniek, de giclée.

Daarbij werken ze samen met een selecte groep Nederlandse kunstenaars, die zowel artistiek als technisch tot de top behoren zoals Henk Helmantel en Marius van Dokkum. Daarnaast maakt Art Revisited ook graag kunst van een onbetaalbare meester als Rembrandt toegankelijk voor een breed publiek. Al deze Giclées zijn verkrijgbaar bij Roesd – Giclée Shop in Tolbert.

Het bericht Speciale Rembrandt van Rijn reproductie in Tolbert, 350 jaar na overlijden verscheen eerst op InfoLeek.