Provincialeweg N372 weekend lang gestremd

Provincialeweg N372 weekend lang gestremd

LEEK – Van vrijdag 10 mei 19.00 uur tot en met maandag 13 mei 06.00 uur wordt de Provincialeweg N372 vanaf de zuidelijke rotonde onder de A7 tot en met de rotonde Tolberterstraat/Oldebertweg in beide richtingen gestremd.

De rotondes en de weg worden voorzien van een nieuwe laag asfalt. Daarnaast worden de verschillende bushaltes aangepakt vanuit het project HOV Leek. Met dit project voeren de gemeente Westerkwartier en de provincie Groningen diverse aanpassingen uit die voor een betere busverbinding en een grotere verkeersveiligheid zorgen.

Vanaf vrijdag 10 mei 19.00 uur start het eruit frezen van het huidige asfalt Dit zal gedurende de hele nacht doorgaan en mogelijk geluid- en lichthinder veroorzaken. Zaterdag en zondag worden gebruikt voor het aanbrengen van het nieuwe asfalt. Zondagavond worden er nieuwe tellussen in het wegdek geslepen, dit kan mogelijk ook geluid- en lichthinder veroorzaken.

Belangrijke informatie voor de weggebruikers

  • Bewoners van en naar Midwolde en Lettelbert kunnen via de parallelweg aan de oostzijde van de N372 rijden. Overdag is hier een verkeersregelaar aanwezig.
  • Verkeer tussen Leek en de A7 richting Groningen en Drachten wordt omgeleid via Roden, Peize, Hoogkerk en via knooppunt Boerakker. Bij Boerakker zullen overdag verkeersregelaars staan.
  • Bezoekers van bedrijven op Leeksterveld en Leeksterhout kunnen in alle richtingen de A7 op en af rijden. De bezoekers kunnen niet via de N372 Leek in rijden of vanuit Leek naar het industrieterrein rijden. De omleiding gaat via knooppunt Boerakker.
  • Fietsers kunnen de N372 kruisen bij het fietspad aan de zuidzijde van de rotonde Tolberterstraat/ Oldebertweg.
  • Alle bussen van Qbuzz rijden over Roden, zie hiervoor ook de website qbuzz.nl.

Veiligheid
De gemeente Westerkwartier, provincie Groningen en aannemerscombinatie KWS en KSD vinden de veiligheid voor de weggebruiker en wegwerkers van groot belang, daarom wordt de weg in beide richtingen afgesloten. Wij hopen op uw begrip en op uw medewerking, zodat wij de werkzaamheden veilig kunnen uitvoeren.

Vragen
Voor vragen over de uitvoering van de werkzaamheden kunt u contact opnemen met de omgevingsmanager Ton Bruikman, op telefoonnummer 06 – 1506 8132. Voor algemene vragen kunt u een e-mail sturen naar hov@westerkwartier.nl.

Het bericht Provincialeweg N372 weekend lang gestremd verscheen eerst op InfoLeek.