Eerste bowlingtitels voor Fleur van Opbergen en Ruud Blom

Eerste bowlingtitels voor Fleur van Opbergen en Ruud Blom

LEEK – De bowlingcompetitie in het Sportcentrum Leek kende bij de dames een ongemeen spannend slot. Halverwege de competitie stond Fleur van Opbergen aan kop. Maar haar voorsprong werd per speelronde  kleiner, waardoor er tot de laatste ronde werd gestreden om de titel met bowloma Willy Zwart en good-old Hinke Meijer.

Uiteindelijk won de 17-jarige Fleur van Opbergen met slechts 8 pins voorsprong op de nummer twee Hinke Meijer en viel bowloma Willy Zwart terug naar de derde plaats. Het gemiddelde van de kampioene ligt bijna 10 pins per game hoger dan het vorig seizoen. De vele trainingen onder leiding van Ruud Blom betalen zich zo direct uit. Fleur is inmiddels de derde generatie, die een kampioenstitel bij de dames haalt. Ook oma Willy Zwart en moeder Marcella Zwart hebben titels op hun naam staan. Het is duidelijk dat het een familie is met goede bowling-genen.

Bij de heren zien we een nieuw gezicht als kampioen: Ruud Blom. Ook hier was het verschil tussen hem en de nummer twee, Rutger Kloen jr., niet groot. De nieuwe kampioen laat mooie cijfers zien: 82 200+-games, de helft van zijn games sloot hij af boven de 200. Zijn hoogste game was 290, wat hem tevens een baanrecord opleverde, en zijn hoogste serie 751. Daar krijg je bij de Nederlandse Bowling Federatie nog steeds een oorkonde voor! Rense Eringa werd derde. De kampioen van de laatste 3 jaar, Peter Gorter, miste enkele rondes en eindigde dit jaar in de onderste regionen.

In de andere klassen van de heren werd Bart Vissering kampioen in de hoofdklasse, Niels Meilink in de eerste klasse  -met een zo hoog gemiddelde dat hij gelijk naar de topklasse promoveert- en Richard Bos in de tweede klasse. In de eerste klasse van de dames wist Hennie de Groot beslag te leggen op de titel vlak voor haar teamgenoot Gré Slomp.

De teamcompetitie wordt altijd afgesloten met een beslissende finaleronde over 3 games tussen de beste 8 teams. In de namen van de teams die meededen zit veel creativiteit in het gebruik van bowlingbegrippen, zoals de Spare(ribs), de Split(Personalities), de Turkey Hunters (Turkey=3 strikes op een rij), de Game(brekers) en het 5-7-10 team (verwijst naar pinnummers 5,7, 10 , nauwelijks te maken split).

Het waren dit keer de Turkey Hunters, die als overwinnaar uit de strijd kwamen. Met Peter Gorter, die iets minder op dreef was, Rense Eringa, die de ene na de andere strike produceerde en Natasja Gorter. Vooral zij was in een bloedvorm en gooide diverse series strikes; zij gooide ook de meeste turkeys. Het was mede door haar dat de Turkey Hunters de winst behaalden. De Gamebrekers werden tweede ondanks een flitsende start van Jeroen Zwart, die begon met een game van 257, de hoogste van de avond.

Het bericht Eerste bowlingtitels voor Fleur van Opbergen en Ruud Blom verscheen eerst op InfoLeek.