OWK laat punten liggen tegen koploper SKF

OWK laat punten liggen tegen koploper SKF

LEEK – Na het gelijkspel van OWK 1 vorige week tegen kampioenskandidaat DOS Westbroek kreeg het deze week koploper SKF op bezoek. OWK heeft nog punten nodig om zich veilig te stellen in de Overgangsklasse, maar wil bovenal de laatste wedstrijden van dit seizoen nog mooi korfbal spelen.

In het begin van de eerste helft lukt dit zeer goed bij de Cinx formatie uit Oostwold, de scherpte in de verdediging is aanwezig en aanvallend gezien loopt het in beide vakken goed. Dit resulteert in een snelle 6-0 voorsprong. Vanaf dat moment komt ook SKF langzaam beter in het spel en weet de korf vier keer op rij te raken, waardoor ze terug komen naar 6-4. OWK blijft echter goed spelen. Verdedigend wordt met lef gespeeld en aanvallend worden de juiste mensen gezocht, de scores vallen iets minder makkelijk dan in het begin maar met geduldig spel weten de rondritten met een mooie 9-5 voorsprong op het scorebord de rust in te gaan.

Coach Mulder is erg tevreden over het vertoonde spel van zijn ploeg en laat dit tijdens de thee merken. Wetende dat SKF wellicht in de tweede helft dichterbij zal komen is het devies om rustig te blijven spelen en de juiste keuzes te blijven maken. Het eerste kwartier van de tweede helft is er geen vuiltje aan de lucht voor de thuisploeg, nadat SKF de stand naar 9-7 bracht, weet OWK vrij snel het gat weer naar 11-7 te brengen. Daarna vergeet OWK te scoren en laat het verdedigend steekjes vallen waardoor SKF langszij weet te komen op 11-11 en uiteindelijk zelfs met de winst naar huis ziet gaan met een stand van 14-15.

Een heel zuur verlies voor OWK wat vandaag driekwart wedstrijd de meeste aansprak maakte op de winst. Volgende week reist de ploeg uit Oostwold af naar Ruinerwold voor de rematch tegen Kios.

Het bericht OWK laat punten liggen tegen koploper SKF verscheen eerst op InfoLeek.