Stoomfestival 2019, Stap terug in de tijd

Stoomfestival 2019, Stap terug in de tijd

LEEK – Kom tijdens het Hemelvaartsweekend van donderdag 30 mei t/m zondag 2 juni naar Familiepark Nienoord en stap terug in de tijd!

Voorheen het evenement de ‘Internationale Stoomdagen’ wordt dit jaar in een nieuw jasje gestoken, voor de 46e editie. Naast het tonen van de oude en vertrouwde stoommachines en de modelbouwtreinen worden er dit jaar nog meer activiteiten rondom het thema ‘stoomtijdperk’ georganiseerd.

Bewonder de diverse figuranten, waaronder de kolenschepper, conducteurs, schoorsteenvegers en beleef de nostalgie.

Er komen deelnemers uit de hele wereld naar de Stoomdagen om hun modellen aan het publiek en aan elkaar te tonen. Het publiek bestaat jaarlijks uit wel 12.000 bezoekers.

Ook dit jaar zijn de levensgrote stoommachines en andere stoomvoertuigen dagelijks te bewonderen op het voorplein van het Familiepark. Deze grote stoommachines uit binnen- en buitenland maken op vrijdag een optocht over het landgoed en door het dorp. Ook zijn er verschillende grote model-tractoren en walsen die in en om het Familiepark rijden.

Daarnaast vinden er op alle dagen rondleidingen plaats in de expositietent, kun je in Bioscoop Nienoord polygoon journaals bekijken en andere trein documentaires.

Op iedere dag zijn er speciale activiteiten. Op de donderdag is er een streekproductenmarkt met producten uit de regio van toen en nu.

Ook kun je op deze markt genieten van de oude ambachten uit de ‘stoomtijd’. Op vrijdag gaan we terug in de tijd met oud Hollandse spelletjes, op zaterdag is er een markt met oude ambachten waaronder bijvoorbeeld leer bewerken, kaarsen maken, petten maken, manden vlechten, houtsnijden, er is een edelsmid en nog veel meer.

Op zondag sluiten we de Stoomdagen af met een bezoek van een hele bijzondere gast, Thomas de Trein.

Bezoek de show van Thomas om 11.30 uur met aansluitend een Meet&Greet. De show van Thomas de trein is inclusief bij het bezoeken van het Stoomfestival. Tsjoeke tsjoeketsjoeke tsjoe..…

Het evenement is dagelijks van 10.00 uur tot 18.00 uur toegankelijk.

De entreeprijs is €9,95, exclusief treinritjes (vanaf 2 jaar). Wil je alle Stoomdagen bezoeken, dat kan met onze passe-partout. Voor €17,50 p.p. krijg je onbeperkt toegang. Parkeren is gratis.

Het bericht Stoomfestival 2019, Stap terug in de tijd verscheen eerst op InfoLeek.