Vijf teams van Adonis Leek geplaatst voor de landelijke finale

Vijf teams van Adonis Leek geplaatst voor de landelijke finale

OSS/LEEK – Afgelopen weekend werd er in Oss de landelijke halve finale DE-lijn Acrogymnastiek gehouden. De beste teams uit Nederland strijden hier in 2 halve finales tegen elkaar om een ticket te bemachtigen voor de landelijke finale.

Adonis Sportacrobatiek Leek had zich met 6 teams in deze categorie geplaatst. Met maar liefst 5 medailles en daarmee ook 5 tickets voor de finale keerden de teams terug naar Leek.

De eerste halve finale begon goed met 2 zilveren medailles! Het E-junioren trio Jinte Kroese, Nadra Elbadawy en Leana Perri wisten het niveau wat ze in andere wedstrijden hadden  laten zien goed vast te houden. D-senioren trio Kaja Heijnen, Anna Snijder en Jasmijn Stuurwold wisten in deze moeilijke categorie ook de jury goed te overtuigen met een oefening waar ze zichtbaar plezier in hadden!

Bij de tweede halve finale waren maar liefst 2 mix-paren in de E-jeugd. Prachtige oefeningen werden aan de jury getoond en wat een talent: duo Kaj Gerbrandy en Robbin Vogel mochten het hoogste podium betreden en werden op de voet gevolgd door Stijn van der Honing en Lynthe Huizinga. Een hele knappe prestatie voor deze jonge sporters die alles goed moeten onthouden wat ze in de training hebben geleerd en dan ook nog voor een jury op een halve finale!

Het E-senioren duo Leonie Hoeksema en Cynthia Zwama draaiden een hele mooie strakke oefening wat hun een 7e plaats opleverde. Dit duo heeft het hele seizoen goed gedraaid en staan nu reserve voor de finale.

En de dag werd goed afgesloten: D-junioren trio Marit Huizenga, Mare Hogenhuis en Anne Bente Bakker waren al provinciaal kampioen, districtskampioen en lieten zowel technisch als artistiek een oefening van hoog niveau zien, waardoor ze met een ruime voorsprong ook nu de 1e plaats behaalden.

Op 8 juni wordt in Oss de landelijke finale DE-lijn gehouden. De komende weken zal er hard worden getraind om daar te kunnen stralen met en tegen de beste teams van Nederland!


Het bericht Vijf teams van Adonis Leek geplaatst voor de landelijke finale verscheen eerst op InfoLeek.