Openluchtspektakel Noar Huus presenteert rijdend decor

Openluchtspektakel Noar Huus presenteert rijdend decor

LEEK –Dinsdag 21 mei presenteerde decorbouwer Janco van Barneveld de maquette van het decor van de theaterwestern Noar Huus. Het publiek zal zich tijdens de voorstellingen in september bevinden in het midden van een karavaan van decorstukken op grote boerenkarren.

Karavaan
In films en series over het Wilde Westen zie je het wel eens gebeuren: rondtrekkende karavanen stellen zich ’s avonds op in een cirkel voor de veiligheid. ‘Zo zetten ze in een ogenblik eigenlijk een heel dorp neer in een verder verlaten gebied.’ vertelt regisseur Saskia Broertjes. ‘Bij ons werkt dat ook zo. Het publiek zit ‘veilig’ tussen de decorstukken en in het verhaal in een uitgestrekt weiland.’

Decorbouwer Janco van Barneveld bedacht het concept en maakte de maquette. Daarbij nam hij het eeuwenoude cultuurgrond in het Westerkwartier en het Wilde Westen van cartooncowboy Lucky Luke als inspiratiebron. Zo kwam hij op het idee om een decor te maken op boerenkarren.

Kostuummaker Gerda Schepers presenteerde dezelfde avond de ideeën voor de kostuums in het stuk. Inspiratie haalde zij uit series als Carnivàle en De Boefjes.

Meehelpen
Van Barneveld gaat niet het hele decor zelf bouwen, daarvoor wordt gerekend op de sterke mannen en vrouwen – allen inwoners van het Westerkwartier en omstreken – die aanwezig waren bij de decorpresentatie. Meer handige Harry’s en Harriëtten zijn van harte welkom om zich aan te sluiten bij de decorploeg. Ook voor de kostuums worden nog een helden en heldinnen op de naaimachine gezocht. Geïnteresseerden kunnen zich nog steeds opgeven via productie@kunstenkwartier.nl.

Over Noar Huus
Noar Huus is een groots theaterspektakel in de openlucht ter ere van het Westerkwartier. De regie is in handen van Saskia Broertjes uit Niekerk. De voorstelling is losjes gebaseerd op de licht komische Odyssee verfilming van the Coen Brothers Oh Brother Where Art Thou. Net als de film bevat het theaterspektakel Noar Huus een flinke vleug Western, country en folkinvloeden, maar dan op z’n Westerkwartiers. De voorstellingen spelen 18 tot en met 28 september in Niekerk. Meer informatie is ook te vinden via www.noarhuus.nlHet bericht Openluchtspektakel Noar Huus presenteert rijdend decor verscheen eerst op InfoLeek.