Geslaagde jonge dierendag in Leek

Geslaagde jonge dierendag in Leek

LEEK – Zaterdag 14 september werd bij Otter Diercompleet in Leek een keuring gehouden waarbij de aanfok van konijnen en hoenders van dit jaar werd beoordeeld. Maar liefst ruim 120 dieren mochten zich laten zien aan de keurmeester. Over het algemeen was de kwaliteit van de dieren zeer goed.

Bij de hoenders werd de grote winnaar een Welsumer roodpatrijs van dhr. H. Veenema uit Marum . Het jeugdlid Lana Jansens showde een mooi dier met haar Brahma hen.

Bij de dwerghoenders was R. Roelfsema uit Leek kampioen met een Australorp zwart, en pakte hij met een andere Australorp ook nog een ereprijs. Een ereprijs was er verder nog voor dhr E wientjes uit Foxwolde met een wyandotte kriel goudzwart.

Bij de konijnen was de Ned. Hangoordwerg van Comb. Jongstra uit Siegerswoude het mooiste dier.
Ere prijzen waren er voor A. Vinkers uit Tolbert met een engelse hangoor , M. helmhout uit Sebaldeburen met een rex wit, R. Lode uit Grijpskerk met een Groot Lotharinger, en Comb. Jongstra met een midden blauw marter kleurdwerg.

Het bericht Geslaagde jonge dierendag in Leek verscheen eerst op InfoLeek.