OWK 1 doet wat het moet doen en wint van de Hoeve 1

OWK 1 doet wat het moet doen en wint van de Hoeve 1

OOSTWOLD – Zaterdag 14 september. In Groningen staat het Nazomeren festival op het programma. Ook in het pittoreske de Hoeve hangt deze zaterdagmiddag een zomers sfeertje. Het kwik tikt de 20 graden aan, het zonnetje schijnt en vandaag spelen de selecties van KV OWK en de Hoeve tegen elkaar.

Uw reporter was hier natuurlijk bij aanwezig. Arjan Kiewiet helaas niet, hij moest verstek laten gaan. Sander Lap nam vandaag zijn plaats in (dit hield in dat één vak vandaag maar liefst drie Lapjes bevatte!) Nu naar de wedstrijd. Op papier staat er bij de Hoeve een andere selectie dan vorig jaar, veel spelers zijn gestopt. Coach van de Hoeve, Patrick Aalders is daarentegen een oude bekende en kent OWK door en door. De Hoeve wist hierdoor waar het aan toe was, en wist dat  OWK zou proberen om veel druk te geven. Desondanks voerde OWK de press goed uit en hier had de Hoeve moeite mee. Hierdoor wist OWK uit te lopen naar een 1-7 voorsprong! Het leek een makkelijke middag te worden voor het vlaggenschip van de CINX formatie, echter stokte hier de productie aan Oostwolmer zijde.

De Hoeve knokte zich knap terug naar 5-7, en hierna naar een ruststand van 7-10. In de rust gaf coach Mulder aan dat iedereen duidelijk niet tevreden was, maar de goede dingen meegenomen moesten worden naar de 2e helft. De hoge druk weer oppakken en harder in de duels. Deze woorden omzetten in daden lukte echter niet, en de Hoeve toonde zich na de thee strijdlustig. Zij wisten er gauw weer ene wedstrijd van te maken en brachten op 12-12 de stand gelijk. Coach Mulder achtte het tijd om in te grijpen. Arjan was inmiddels ook gearriveerd en had zich in een rood witte tenue gehesen. Hij en Gert Schuitema toonden zich in de laatste fase van de wedstrijd de spitsen aan de kant van OWK, en maakten beide vanuit de 1 tegen 1 belangrijke goals.

Sander Lap en de ingebrachte Joost Mellema verrichten goed werk onder de korf. In een eindfase die veel te spannend werd trok OWK aan het kortste eind, en wist de wedstrijd met een eindstand van 15-18 te winnen. Een goede teamprestatie, doorgeknokt tot het einde en werken voor elkaar. Uw reporter is trots. Ook op het 2e team van OWK, wat na een moeizame start met maar liefst 9-29 wist te winnen van de Hoeve 2. Veel mooie aanvallen en mooie goals heeft uw reporter hier mogen bewonderen. Ook het 3e won vandaag haar wedstrijd, wat inhoudt dat alle punten mee zijn gegaan naar Oostwold. Het weekend werd afgesloten met een heerlijke pizza in Drachten, hier werden verbeterpunten besproken onder het genot van een aantal (alcoholvrije) biertjes. Er kan nog veel beter, maar de resultaten zijn er al en er staat een hechte groep.

Komend weekend spelen alle seniorenteams weer op het vertrouwde veld in Oostwold. OWK 2 start de zaterdag om 13:50 uur tegen Heerenveen 2. Om 15:30 uur start de Derby tussen OWK 1 en NIC 1. OWK 3 sluit het weekend op zondag af met de wedstrijd tegen Rodenburg 2, die zal starten om 11 uur. We hopen dit weekend weer op veel publiek langs de lijnen om alle ploegen naar een overwinning te helpen!!


Het bericht OWK 1 doet wat het moet doen en wint van de Hoeve 1 verscheen eerst op InfoLeek.