Horen, zien en beleven tijdens de Veilig Wonen Beurs

Horen, zien en beleven tijdens de Veilig Wonen Beurs

TOLBERT – Op vrijdag 11 oktober tussen 13 en 21 uur is de Veilig Wonen Beurs in de Postwagen in Tolbert. Voor alle inwoners in het Westerkwartier en georganiseerd door de gemeente, woningcorporaties in het gebied, het Huurdersplatform Westerkwartier en Veiligheidsregio Groningen.

Bezoekers van de beurs kunnen kennis maken met een gevarieerd aanbod van organisaties en bedrijven, die laten zien hoe ze veilig kunnen wonen.

Mensen kunnen bijvoorbeeld ervaren hoe het is bij brand in de belevingscontainer van de brandweer. In de hennepcontainer leer je over de gevaren van een hennepkwekerij in de buurt. Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid laat zien hoe eenvoudig het kan zijn om met een creditcard of kleerhanger een woning binnen te komen.

Er zijn komische optredens en ongeveer 20 standhouders die iets te bieden hebben op het gebied van Veiligheid. Bijvoorbeeld creatieve oplossingen bieden om veiliger in huis te wonen. Voor jonge kinderen, maar ook voor mensen die een jaartje ouder zijn.

De toegang is gratis en bezoekers krijgen een goodiebag. Bezoeker kunnen meedoen aan een kort onderzoek en leuke prijzen winnen in de loterij. Er zijn 4 trekkingen met iedere keer 6 prijzen.
Er zijn films te zien over bijvoorbeeld babbeltrucs, kinderveiligheid, voorkomen van inbraak en brand en computercriminaliteit.

Beurs tijdens Bewust Wonen Weken
3 weken in het jaar zijn er de Bewust Wonen Weken in het Westerkwartier. Tijdens deze weken besteden gemeente en corporaties aandacht aan duurzaam, veilig en prettig wonen. Dit jaar gebeurt dat in de eerste 3 weken van oktober. De beurs staat centraal dit jaar. Maar er gebeurt meer. Zo organiseert de brandweer op zaterdag 28 september een open dag in Leek op het evenemententerrein. En ze zoeken de Koelste Speurneus. Een actie gericht op kinderen om te zorgen dat de kans op brand in huis zo klein mogelijk is.

Meer informatie
Er is een speciale website over de beurs en andere activiteiten tijdens de Bewust Wonen Weken. Op www.bewustwonenweken.nl leest u meer informatie.

Het bericht Horen, zien en beleven tijdens de Veilig Wonen Beurs verscheen eerst op InfoLeek.