30ste sintma-run met 64 zijspan combinaties weer een belevenis.

30ste sintma-run met 64 zijspan combinaties weer een belevenis.

LEEK/REGIO – De sintma-run is een jaarlijks evenement georganiseerd voor mensen met een verstandelijke beperking van De Zijlen.

Er waren zaterdag 28 september 64 zijspan combinaties uit heel Nederland naar Tolbert gekomen. Dit jaar werd de 30ste editie gehouden. Tussen de deelnemende zijspannen waren er zelfs een aantal die alle runs hebben gereden.

De mensen met een verstandelijke beperking namen plaats in het ‘bakkie ‘. Ze werden door veel mensen uitgezwaaid . Ook onderweg tijdens het rijden keken mensen verbaasd op , kregen een glimlach op hun gezicht en begonnen spontaan te zwaaien. Het is bijzonder om zo , n stoet te zien. Vooral in de stad Groningen keek menigeen verrast naar de stoet. In Lutjegast werd er langs de route gevlagd en hingen er spandoeken.

De tussenstop vond plaats in het legio museum in Grootegast. Daarna reed men via een landelijke route weer naar Tolbert . Onderweg waren de deelnemers van de run nog getuige van een geboorte van een kalfje .

Weer aangekomen in Tolbert barstte het feest los in de feesttent met Burdy en Fruitcake party . Het was weer een hele belevenis.

Het bericht 30ste sintma-run met 64 zijspan combinaties weer een belevenis. verscheen eerst op InfoLeek.