Schaakclub Leek blij met indeling in Groningse klasse 

Schaakclub Leek blij met indeling in Groningse klasse 

LEEK – De Noordelijke Schaakbond heeft de competitie-indeling bekend gemaakt. Zowel Leek 1 als Leek 2 zijn ingedeeld in de Groningse klasse. Dit betekent dat er geschaakt wordt tegen bekendere teams en met korte reistijden bij uitwedstrijden.

Leek 1 speelt in de Hoofdklasse A vrijwel alle thuis- en uitwedstrijden op de vrijdagavond. Naar De Balkhoeve komen SISSA 1, Middelstum 1, Lewenborg 1 en Bedum 1. Er wordt uit geschaakt bij de Groninger Combinatie 2, Van der Linde 1 en Assen 1 (de enige Drentse tegenstander). Leek 2 neemt het in de Tweede klasse A thuis op tegen De Paardesprong 2, Bedum 2 en SCEPU 2. Het team gaat op bezoek bij Lewenborg 3, DAC 2 en SISSA 3. De NOSBO-bekerloting heeft Leek 1 gekoppeld aan HSP/Veendam 3, en Leek 2 mag het opnemen tegen de schaakmeesters van LOS.

Bij de interne competitie gaat Issa Albadeen na vier ronden aan de leiding, op de voet gevolgd door Menno Keizer en Tijmen Hofstra. Bij de schaaklessen voor volwassenen worden de deelnemers flink aan het denken gezet, en oefenen ze thuis de uitgelegde schaaktheorie.

Het bericht Schaakclub Leek blij met indeling in Groningse klasse  verscheen eerst op InfoLeek.