Korfballers Sparta overklassen DTS in Surhuizum

Korfballers Sparta overklassen DTS in Surhuizum

SURHUIZUM/ZEVENHUIZEN – De Zoutman-formatie trad zaterdagmiddag in Surhuizum aan tegen DTS. Sparta startte furieus en liet zich de kaas niet van het brood eten. Binnen no-time stond het 0-4 en daarmee was het Friese verzet direct gebroken.

DTS was gretig op de bal, waardoor Sparta veel ruimte kreeg. Echter liet Sparta verdedigend wat steken vallen, waardoor er bij 6-14 de kleedkamer opgezocht werd.

In de rust sprak coach Moric van der Lei zijn pupillen toe, de verdedigende foutjes eruit halen en lekker blijven scoren was de opdracht. Na rust kon Sparta de korf moeilijker vinden, toen de regen ook nog eens met bakken uit de lucht kwam werd de wedstrijd niet beter. Sparta bleef de bovenliggende partij, maar de regen speelde beide ploegen zeker parten. Bij 9-19 floot scheidsrechter Lieffering af.

Volgende week speelt de Zevenhuister hoofdmacht om 15.30 uur thuis tegen DTL. Als support is weer van harte welkom.

Het bericht Korfballers Sparta overklassen DTS in Surhuizum verscheen eerst op InfoLeek.