Schakers Leek 1 nemen het thuis op tegen de favoriet SISSA 1

Schakers Leek 1 nemen het thuis op tegen de favoriet SISSA 1

LEEK – In de hoofdklasse A van de NOSBO mocht Leek 1 het in de eerste ronde thuis opnemen tegen de torenhoge favoriet SISSA 1. Leek moest dit doen zonder de betere schakers Heijnen, Doller en Kuiper.

Het verzoek om twee partijen vooruit te spelen, kon niet door de tegenstander gehonoreerd worden. Een verzwakt Leek met een gemiddelde rating van 1676, streed echter voor wat het waard was tegen SISSA met een gemiddelde rating van 1984, met aan bord 1 een FIDE-meester. De  7 – 1 nederlaag kwam dus niet onverwacht, maar de individuele prestaties van de Leeksters mochten er zijn. Zo speelde Johnny Albadeen een prima partij en kon in een stelling met meer materiaal, maar onder flinke druk, overtuigend remise aanbieden.

Sander Westerlaan was na een slopend eindspel dicht bij de overwinning, totdat zijn tegenstander net op tijd in staat bleek om met zijn dame eeuwig schaak te geven: remise dus. Invaller en debutant Huib Matthijsse hield het tegen een 2000-plus schaker 37 zetten vol, en Bauke Koole maakt een prima come-back bij Leek tot dat ene foutje hem de partij kostte. De avond werd in gezelligheid afgesloten, wat in de wedstrijden met de (ex-)studentenclub SISSA altijd het geval is.

SISSA is meteen koploper en Leek moet voorlopig genoegen nemen met de laatste plaats. Leek 1 speelt op donderdag 31 oktober 2019 de bekerwedstrijd uit tegen HSP/Veendam 3, en op donderdag 14 november in de volgende competitieronde tegen de Groninger Combinatie 2. Leek 2 schaakt op vrijdag 8 november in de Balkhoeve een bekerwedstrijd tegen LOS, dat een aantal sterke SISSA-schakers in de gelederen heeft.
Het bericht Schakers Leek 1 nemen het thuis op tegen de favoriet SISSA 1 verscheen eerst op InfoLeek.