Op stap met de Nachtwachter tijdens de Nacht van de Nacht

Op stap met de Nachtwachter tijdens de Nacht van de Nacht

NIETAP/LEEK – Laat het donker en ontdek hoe mooi de nacht is tijdens de Nacht van de Nacht op zaterdag 26 oktober. Die avond kunnen kinderen om 19.00 uur deelnemen aan een zeldzame excursie met de Nachtwachter in het Natuurschoonbos van Nietap.

De Nacht van de Nacht is een jaarlijks evenement georganiseerd door de Natuur- en Milieufederaties. Ook IVN-afdeling Westerkwartier organiseert hiervoor twee activiteiten. Met kinderen gaan we op excursie met de Nachtwachter en met een aantal fluisterboten wordt een vaartocht langs de boorden van het Leekstermeer gemaakt. Deze laatste activiteit is echter al volgeboekt.

Beleef het bos
De Nachtwachter woont in het bos, maar vertoont zich overdag nooit. Als geen ander kent hij de geheimen en bijzonderheden van de nacht. Aan kinderen en volwassenen vertelt hij graag over het leven van dieren en planten in het bos. De Nachtwachter leert jong en oud de nacht beleven door te ruiken, proeven, horen en zien.

De Nachtwachter is in het Natuurschoonbos van Nietap. Vertrek om 19.00 uur vanaf de parkeerplaats aan de Vagevuurselaan. Aanmelden kan tot 25 oktober bij Edith Barf via tel.nr. 06-18962893 of via de email: info.ivnleeknietap@gmail.com. Deze excursie is bedoeld voor kinderen van 7 t/m 12 jaar en hun volwassen begeleider(s). Er is deskundige begeleiding vanuit het IVN aanwezig. Kosten: kinderen t/m 12 jaar 2,50 / begeleiders 1 euro.

Het bericht Op stap met de Nachtwachter tijdens de Nacht van de Nacht verscheen eerst op InfoLeek.