OWK gehele wedstrijd beter dan AVO tijdens uitwedstrijd in Assen

OWK gehele wedstrijd beter dan AVO tijdens uitwedstrijd in Assen

ASSEN/OOSTWOLD – Zaterdag 19 oktober stond voor het vlaggenschip van OWK de laatste tegenstander van de Overgangsklasse A op het programma. De selectie van OWK speelde op een mooie herfstachtige korfbaldag in Assen tegen de selectie van AVO.

OWK 2 startte de dag met veel energie en speelde een goede wedstrijd tegen AVO 2. Via een 4-6 ruststand kon de ploeg in de 2e helft een gat slaan en won met 12-16. Het was aan OWK 1 om de energie waarmee het 2e team van OWK speelde mee te nemen in de wedstrijd. Om 17 uur floot het uitstekende scheidsrechters koppel de heren Metz en van Dijk voor het begin van de wedstrijd.

OWK 1 begon scherp aan de wedstrijd en al snel stond er een 0-4 voorsprong op het scorebord. Verdedigend had de ploeg uit Oostwold de tegenstander in de tang. De afspraken werden nagekomen en AVO kwam moeilijk tot goede kansen. In de aanval bleven de Oostwolmers geduldig spelen en er werden goede kansen gecreëerd. Dit resulteerde in een 5-9 ruststand.

In de rust hamerde coach Jeha Mulder erop dat de wedstrijd nog niet beslist was. OWK speelde beter dan AVO, maar de ploeg moest dezelfde energie waarmee in de 1e helft gespeeld werd doorzetten in de 2e helft. Verdedigend had Mulder niets aan te merken op de ploeg, 5 tegen doelpunten in één helft kon hij de ploeg alleen maar mee complimenteren. In de aanval werden de puntjes op de i gezet, maar de ploeg moest vooral doorknokken en de wedstrijd niet uit handen geven.

De ploeg stapte met veel vertrouwen het veld weer op en moest met twee punten op zak het veld weer uitstappen. Ook in de 2e helft is er geen moment gevaar geweest voor de Cinx-formatie. Het verschil van telkens 4 werd uitgebouwd tot 6 doelpunten verschil, waarbij met nog 10 minuten spelen een 8-14 stand op het scorebord stond en de wedstrijd gespeeld was. OWK was de hele wedstrijd de betere partij en won de wedstrijd uiteindelijk terecht met 11-17.

De selectie van OWK heeft twee uitstekende wedstrijden gespeeld en is terecht met vier punten huiswaarts gekeerd. Volgende week staan de laatste veldwedstrijden op het programma voordat we de zaal weer in mogen. OWK 2 speelt om 14:10 uur tegen ROG 2 in Groningen. OWK 1 speelt om 15:30 uur tegen de Meeuwen in Putten. We hopen natuurlijk weer op de supporters langs de lijnen!

Het bericht OWK gehele wedstrijd beter dan AVO tijdens uitwedstrijd in Assen verscheen eerst op InfoLeek.