Sloop panden voor nieuwbouw Poiesz Tolbert start begin november

Sloop panden voor nieuwbouw Poiesz Tolbert start begin november

TOLBERT – Poiesz Vastgoed B.V. heeft inwoners en geïnteresseerden middels een nieuwsbrief op de hoogte gebracht van de laatste ontwikkelingen omtrent de grootschalige verbouwing in het centrum van Tolbert en nieuwbouw van de supermarkt.

Vanaf maandag 11 november wordt gestart met de sloop van de 12 woningen van Wold en Waard, het voormalige pand van Bakkerij Van Esch en een gedeelte van de panden van De Koetsier en Cafetaria Westerkwartier in het centrum van Tolbert.

Het is de verwachting dat de sloopwerkzaamheden tot en met vrijdag 20 december a.s. zullen duren. Het terrein vanaf de hoek Leuringslaan tot aan het pand van de Koetsier zal na de sloop worden ingericht als bouwplaats voor Jorritsma Bouw B.V. uit Groningen die de nieuwbouw van de Poiesz supermarkt zal gaan uitvoeren.

Buispalen/mortelschroefpalen
In week 2 van 2020 zal er door Jorritsma Bouw B.V. worden begonnen met de daadwerkelijke werkzaamheden waarbij er medio week 3 2020 zal worden begonnen met het inbrengen van 171 buispalen/mortelschroefpalen. Dit traject zal naar verwachting 10-12 werkdagen in beslag nemen waarna de palen uit moeten harden en doorgemeten zullen worden. Er in gekozen voor mortelschroefpalen in verband met de trillings- en geluidsarme plaatsing.

Van Esch en Cafetaria Westerkwartier
Inmiddels is bakkerij Van Esch verhuisd naar de nieuwe locatie aan Het Spoor 8. Het is een prachtige winkel geworden die als eerste wapenfeit van een toekomstbestendig centrum van Tolbert absoluut de toon zet! Cafetaria Westerkwartier blijft tijdens de bouwperiode gewoon zitten op de huidige locatie en is gewoon geopend.

LEES OOK: Poiesz toont grootse toekomstplannen aan Tolbert tijdens bijeenkomst

Het bericht Sloop panden voor nieuwbouw Poiesz Tolbert start begin november verscheen eerst op InfoLeek.