Bladkooien geplaatst in het Westerkwartier

Bladkooien geplaatst in het Westerkwartier

WESTERKWARTIER – De gemeente Westerkwarier heeft deze week op vele vaste plaatsen bladkooien neergezet. Hierin kunt u het afgevallen blad van de gemeentelijke bomen, dat in uw tuin en/of op uw erf ligt, verzamelen. De bladkooien worden in week 51 weer weggehaald.

Wat kan in de bladkooi?
De bladkooien zijn uitsluitend voor blad van gemeentelijke bomen en niet voor ander tuinafval en takken. De gemeente leegt de kooien regelmatig.

Nieuw voor Zuidhorn
Voor de voormalige gemeente Zuidhorn is dit een nieuwe voorziening. In dit gebied zijn, net als in de andere voormalige gemeenten, bladkooien geplaatst op plekken met veel gemeentelijk groen. Voor vragen over de bladkooien kunt u contact opnemen met de gemeente via 14 0594.

Het bericht Bladkooien geplaatst in het Westerkwartier verscheen eerst op InfoLeek.