ChristenUnie Westerkwartier wil drempel verhogen voor het verkrijgen en gebruiken van lachgas

ChristenUnie Westerkwartier wil drempel verhogen voor het verkrijgen en gebruiken van lachgas

WESTERKWARTIER – Coalitiepartij ChristenUnie komt binnenkort met een initiatiefvoorstel om de verkoop van lachgas bij evenementen tegen te gaan. Ook het gebruik van lachgas in openbare ruimten moet volgens de partij aan banden worden gelegd. Jacqueline Dijkstra van de ChristenUnie: “Lachgas is legaal te verkrijgen, maar dat betekent niet dat het gezond voor je is.”

Verschillende gemeenten zijn gemeente Westerkwartier al voorgegaan. Het blijft wat de ChristenUnie betreft niet bij het verbod van de verkoop, een belangrijk punt in het initiatiefvoorstel is de inzet op voorlichting. “Het gaat daarbij om voorlichting voor verschillende doelgroepen. Het Trimbos-instituut benadrukt dat niet alleen jongeren die gebruiken voorgelicht moeten worden, maar dat ook op scholen, naar ouders toe en vooral naar jongeren die nog niet gebruiken de voorlichting over de risico’s duidelijk moet zijn. Inzetten op de preventie past ook goed in ons coalitieprogramma,” aldus Dijkstra.

Het verbieden van de verkoop van lachgas bij evenementen en het inzetten op handhaven bij overlast en zodra de volksgezondheid in gevaar komt bij het gebruik van lachgas, moet, wat de ChristenUnie betreft, opgenomen worden in de Algemene plaatselijke verordening.

Het bericht ChristenUnie Westerkwartier wil drempel verhogen voor het verkrijgen en gebruiken van lachgas verscheen eerst op InfoLeek.