Tijmen Hofstra leidt in twee schaakcompetities

Tijmen Hofstra leidt in twee schaakcompetities

LEEK – De inmiddels 20-jarige Tijmen Hofstra uit De Wilp lijkt dit seizoen rijp voor één of meerdere kampioenschappen bij de schaakclub Leek en omgeving.

Hij gaat zowel in de reguliere competitie als bij het Open Leekster Rapidschaakkampioenschap aan de leiding. Bij de interne competitie houdt Tijmen na twaalf ronden zowel Issa Albadeen als regerend clubkampioen Pieter Doller achter zich. Jeugdschaker Tobias van Essen uit Haulerwijk doet het ook erg goed met een vierde plek, nog voor ex-clubkampioen Martien Veldman.  Bij het rapidschaakkampioenschap staat Tijmen Hofstra op vier overwinningen uit vier partijen.

Daar achter komen Wolthekker, Zwanepol en Boskma, alle drie leden van de schaakclub Roden. Ook Capablanca voorman Ris is met drie uit vier, gedeeld tweede. Daarnaast is de prestatie van huisschaker Berghuis op de zesde plaats noemenswaardig; tussen de clubschakers haalde hij twee overwinningen en één remise uit vier partijen.  Leek 2 schaakte thuis tegen De Paardesprong 2 en wist met 4 – 0 te winnen.

Na winst van Stokhorst, Smedinga en Matthijsse, lukt het na een slopende partij ook eerste-bord-speler Keizer om zijn tegenstander in een matnet te vangen. Leek 1 begint aanstaande vrijdag na twee vooruitgespeelde partijen, met een achterstand van 1,5 – 0,5 aan het vervolg van de wedstrijd tegen Middelstum 1.

Het bericht Tijmen Hofstra leidt in twee schaakcompetities verscheen eerst op InfoLeek.