Werkzaamheden en asbestsanering Redendijk/Bakkerom Boerakker, weg afgesloten

Werkzaamheden en asbestsanering Redendijk/Bakkerom Boerakker, weg afgesloten

BOERAKKER – In de Redendijk (Bakkerom) is op twee plaatsen asbest aangetroffen. Om dit op te ruimen is de Redendijk vanaf 29 november 2019 afgesloten.

De Redendijk wordt aangepast, zodat deze deels als kade gaat functioneren voor waterberging. Deze werkzaamheden vinden plaats in 2020, en daarbij zal de weg worden gesaneerd. Dat is onderdeel van de gebiedsontwikkeling in het Zuidelijk Westerkwartier.

Onderzoek
Ingenieursbureau Sweco heeft de Redendijk onderzocht om de huidige kwaliteit vast te stellen. In verschillende delen van de Redendijk (Bakkerom) te Boerakker is asbest aangetroffen. Het gaat om twee locaties.

De vervuiling is gevonden in een semi-verharde openbare weg. Het risico bestaat dat weggebruikers asbestdeeltjes meenemen onder de schoenen en banden, en zo verspreiden. Dit is niet wenselijk en daarom moet de asbest worden opgeruimd. Om dat goed te kunnen doen is de Redendijk vanaf 29 november 2019 afgesloten.

Het bericht Werkzaamheden en asbestsanering Redendijk/Bakkerom Boerakker, weg afgesloten verscheen eerst op InfoLeek.