Woningcorporatie Wold & Waard houdt high tea voor mensen die al 50 jaar dezelfde woning huren

Woningcorporatie Wold & Waard houdt high tea voor mensen die al 50 jaar dezelfde woning huren

LEEK – Speciaal voor mensen die al 50 jaar dezelfde woning bij Wold & Waard huren, organiseert de woningcorporatie uit Leek een high tea. Een traditie die ieder jaar wordt gevierd. Dit jaar was de high tea op 26 november, in de Postwagen in Tolbert.

Meer dan 20 huurders waren aanwezig. Afkomstig uit 8 verschillende dorpen in het Westerkwartier. Zij tekenden in de loop van 1969 een huurcontract bij 1 van de voorlopers van Wold & Waard. En wonen nog steeds in dezelfde woning.

Terugkijken naar 1969
Janneke Klijn, directeur van Wold & Waard, blikte samen met alle jubilarissen terug op het jaar 1969, toen de meeste aanwezigen de sleutels van hun nieuwe woning kregen. Mevrouw Wagenaar nam vervolgens het woord. Zij vertelde over de woningen in haar straat die net nieuw waren. En dat haar buurman, nadat hij de woning van onder tot boven had schoongemaakt, helemaal opnieuw kon beginnen. Het bleek namelijk dat hij per ongeluk de sleutel van de verkeerde woning had gekregen. De juiste bewoner was zo blij met zijn schone woning dat hij als dank een Kaaps viooltje kreeg.

Jaarlijkse traditie
Mensen die volgend jaar 50 jaar in dezelfde woning van Wold & Waard wonen, kunnen in de loop van het jaar een uitnodiging voor een high tea in november verwachten.


Het bericht Woningcorporatie Wold & Waard houdt high tea voor mensen die al 50 jaar dezelfde woning huren verscheen eerst op InfoLeek.