Nieuwe erepenning voor gemeente Westerkwartier

Nieuwe erepenning voor gemeente Westerkwartier

WESTERKWARTIER – Het college van burgemeester en wethouders stelt de gemeenteraad voor om een nieuwe erepenning in het leven te roepen. Eerder bestonden de Abel Tasman Erepenning in Grootegast en de gemeentelijke legpenning van Leek, inclusief de jeugdpenning en de Leekster Tak. Nu wordt één opvolger voorgesteld: de Abel Tasman Erepenning gemeente Westerkwartier.

Vernoeming
De Westerkwartierse erepenning wordt vernoemd naar Abel Tasman, geboren in de classis Westerkwartier in 1603. Hij staat als historische Westerkwartierder symbool voor over grenzen heen kijken en nieuwe horizonnen ontdekken.

De naam van Abel Tasman is nauw verbonden met voortvarendheid en voor de verbinding tussen verschillende werelden creëren. De Abel Tasman Erepenning laat zien wat je kunt bereiken met de juiste instelling. Daarmee wordt de nieuwe erepenning hét instrument om personen, groepen of organisaties te eren in de gemeente Westerkwartier.

Nieuwe penning
Alleen de naam van Abel Tasman wordt overgenomen van de vorige penning. De criteria van de vorige legpenningen zijn gebruikt voor de nieuwe criteria over wie de erepenning kan ontvangen. Verder wordt een Westerkwartiers ontwerp gemaakt voor de penning zelf.

Het voorstel wordt 29 januari in de gemeenteraad behandeld.

Het bericht Nieuwe erepenning voor gemeente Westerkwartier verscheen eerst op InfoLeek.